• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - Randers FC

Optakt: AGF - Randers FC
Foto: Getty Images

Hjemmeholdet har ikke vundet over Randers i de syv seneste forsøg. Bryder det endelig den stime søndag eftermiddag?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.30
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Jens Maae
På TV: Canal 9
Hashtag: #agfrfc #sldk

Holdnyt:
AGF:
Vi var allerede inde på det i optakten til seneste AGF-kamp, den mod FC København: Den defensiv, der så ud til at skulle kendetegne holdet, lukker langt flere mål ind i øjeblikket end i begyndelsen af sæsonen. De fire mål, FCK scorede, er det højeste antal, siden selvsamme hold vandt 4-1 i Europa League-playoff-finalen i sidste sæson.

En del af forklaringen fik vi måske i den seneste udgave af Eurosports serie 'Mellem håb og håbløshed'. Her sagde cheftræner David Nielsen efter 0-0-kampen i Esbjerg, at holdet skulle være mere konfronterende i sit pres.

- Og jeg kommer til at være mere offensiv i vores gameplan i forhold til det. Det bliver allerede nu mod OB for at lave et statement, når vi kommer derned på lørdag.

Det har på sin vis givet pote. AGF har scoret to gange i hver af de tre følgende kampe, men omvendt har holdet også lukket henholdsvis to, to og fire mål ind.

Selv om forsvaret har været mere gavmildt end vanligt, er alt ikke skidt for AGF. Holdet ligger trods alt stadig i top 6, og selv om det er med mindst mulig margin, en ét mål bedre målscore end Brøndby, er klubbens fans næppe kræsne med, hvordan man havner i top 6.

Den placering kan holdet så cementere ved at slå Randers, efter det har overstået onsdagens pokalkamp mod Næstved BK. Her må cheftræner Nielsen undvære Niklas Backman, André Riel og Roman Mysak, mens det er lykkedes for Bundu at blive klar, og han er med i truppen mod Randers.

Randers FC:
AGF og Randers har givetvis mere til fælles, end de har lyst til. Én af tingene er, at begge klubbers lokalaviser, henholdsvis Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis, i den forgangne uge fremhævede Esbjerg fB som det gode eksempel.

Det er der en grund til: Esbjerg har fundet ud af, hvordan holdet skal forsvare sig og vinde de kampe, det lige så godt kunne tabe. Det kæmper begge de østjyske rivaler med. Meget symptomatisk endte sæsonens første indbyrdes opgør uafgjort.

Cheftræner Thomas Thomasberg har også draget den konklusion, at 17 mål imod i de seneste otte kampe er for meget.

- Vi skal tilbage til basis rent defensivt. Det er ikke holdbart at skulle lave tre mål for at vinde kampene. Vi kan godt arbejde endnu mere på det offensive, men lige nu handler det om at lukke tæt, sagde han efter 0-2-nederlaget til netop EfB.

Til kampen er Jannik Skov Hansen, Joel Allansson og Marcus Mølvadgaard ude, mens Kevin Conboy er tilbage i truppen efter efter, man måtte undvære ham i kampen mod Esbjerg. 

Karantæne:
AGF: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-1-4-1): Whalley - Mikanovic, Kanstrup, Juelsgård, Højer – Guira – Stage, Sana, Amini, Ankersen – Bundu

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Thomsen, Bager, Marxen, Conboy – Kallesøe, Poulsen, Rømer, Lobjanidze – Stokke, Riis

Profilen:
Mens Randers lider under, at defensiven ikke kan holde modstanderne fra at score, har forårets store offensive profil Saba Lobjanidze heller ikke ramt topformen. Tre mål og ét oplæg i 14 Superliga-kampe kan han godt gøre bedre, det har han jo vist, og så længe holdet lukker mere end ét mål ind pr. kamp, har det brug for, at nogle også scorer i den anden ende.

Vidste du, at..:
AGF har ikke slået Randers i de syv seneste indbyrdes kampe. Senest var i august 2015, og i mellemtiden er det blevet til fem nederlag og to uafgjorte. Målscore: 4-14 i kronjysk favør.

Dom:
Opgørene mellem AGF og Randers har udviklet sig til en af Superligaens stærkeste gensidige rivaliseringer, og det hvidklædte hjemmehold må være opsat på at vinde. Både fordi det skal bruge tre point i kampen om top 6, og fordi det er over tre år siden den seneste sejr.

De mange mål imod til trods har AGF da også set en tand mere stabil ud end Randers i dette efterår, og buddet herfra er, at holdet finder tilbage på sporet med en 2-1-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.