• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - Randers FC

Foto: Getty Images

Den udsatte kamp skal endelig spilles, men nu bliver det for øjnene af lige præcis nul tilskuere.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 16.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Jens Grabski Maae
På TV: Canal 9
Hashtag: #agfrfc #sldk

Holdnyt:
AGF:
AGF så næsten usårlige ud før denne uge. Holdet havde ikke tabt siden oktober, og det havde senest banket Esbjerg 4-1 på udebane i Sydbank Pokalen. Men så måtte det en tur forbi Silkeborg, der vandt for bare tredje gang i sæsonen. To af dem over AGF.

Holdet har stadig en favorabel position i top 6. Hvis det vinder over Randers, er det faktisk sikkert på at komme med i mesterskabsspillet. Taber AGF omvendt, vil der kun være tre point ned til syvendepladsen.

De hviie er hårdt ramt i forsvaret forud for kampen mod rivalerne. Alexander Munksgaard og Niklas Backman har karantæne, og Frederik Tingager sad over med en skade mod Silkeborg mandag aften. Bliver han ikke klar, må cheftræneren skifte tre af fire mand i bagerste kæde.

Også Mustapha Bundu døjede med en skade mod Silkeborg og var ikke i truppen. AGF har dog ikke oplyst, hvor længe han sidder ude. Men det giver sig selv, at det er et stort tab, hvis han ikke bliver klar.

Zach Duncan og Jesper Juelsgård var heller ikke udtaget til truppen. AGF fortalte dog ikke hvorfor.

Randers FC:
Randers tabte også i den forgangne spillerunde, men mens AGF led sit nederlag mod bundproppen Silkeborg, led Randers sit mod topholdet FC Midtjylland. Det endda selv om kronjyderne var mere end godt med i det meste af kampen.

Så nederlaget var næppe så tungt som AGF’s, men til gengæld har Randers mere at hente i grundspillets sidste runder. Der er stadig tre point op til AaB på sjettepladsen, og det hul kan holdet jo lukke med endnu en sejr over AGF.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 24. spillerunde

De fleste Superliga-seere ved efterhånden, at Randers plejer at klare sig godt mod de østjyske rivaler; de seneste 11 indbyrdes opgør er endt med otte sejre og tre uafgjorte.

Cheftræner Thomas Thomasberg kan glæde sig over, at han får angriberne Alhaji Kamara og Marvin Egho tilbage fra karantæne. André Rømer sad desuden over med en skade mod FC Midtjylland, og det er endnu uvist, om han bliver klar til torsdagens udsatte kamp.

Karantæne:
AGF: Alexander Munksgaard, Niklas Backman
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Eskelinen – Diks, Hausner, Tingager, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Lunding, Mortensen, Thorsteinsson

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Thomsen, Piesinger, Marxen, Lauridsen – Kallesøe, Hammershøy-Mistrati, Lauenborg, Kehinde – Egho, Kamara

Profilen:
Kampen er Kevins Diks’ store chance. Lejesvenden fra Fiorentina har kun fået én startplads indtil nu i denne sæson, så hvis han skal gøre sig forhåbninger om at slå Munksgaard af, skal han levere varen mod Randers.

Vidste du, at..:
David Nielsen har endnu ikke prøvet at vinde over Randers FC som træner, hverken med AGF eller Lyngby. Han er noteret for seks nederlag og tre uafgjort mod torsdagens modstander.

Dom:
Endelig får vi spillet den sidste kamp i 21. spillerunde, men udsættelsen viser sig at blive en dyr fornøjelse for AGF, der nu må undvære alle entréindtægter og salg i boder.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Opgøret får afgørende betydning for de to holds chancer for at komme i top 6. AGF er sågar sikret med en sejr, mens Randers går to svære spillerunder i møde, hvis holdet taber.

Vi tror dog, at det bliver statis quo efter kampen. Den ender nemlig 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Skuffet AGF’er: Vi lignede et hold der løb rundt uden hoveder

Læs også:AGF-træner kalder dommer for katastrofe efter udvisning

Læs også:Backman efter sit røde kort: Sagde 'Hey' til dommeren

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus