• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - SønderjyskE

Næste skridt på vej ud i Europa skal tages lørdag, når SønderjyskE gæster Århus.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Slutspil: Europa League-playoff
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfsje #sldk

Holdnyt:
AGF:
I begyndelsen af foråret var AGF’s kampe karakteriseret ved, at der blev scoret få mål. Både af de hviie og af modstanderne. Det er der blevet vendt op og ned på i de seneste runder, hvor AGF har vundet 5-2 over Silkeborg IF og to gange 3-2 over OB.

Det har i det hele taget været et flot forår af holdet, der både har vist spillemæssige fremskridt og en karakterfasthed, som ellers mest har udmærket sig ved sit fravær i de seneste år. Som eksempelvis i pausen af den første kamp mod OB, hvor AGF var bagud 1-2 og spillet ned under græstæppet.

En af holdets spillere bemærkede efterfølgende til nærværende skribent, at han mente, at AGF ville have tabt den slags kampe tidligere, men nu fik de den vendt til sejr.

AGF er pludselig kun tre kampe fra at kvalificere sig til Europa og dermed råde bod på det, der ellers samlet set har været en skuffende sæson. Dino Mikanovic vender tilbage fra karantæne mod SønderjyskE, men både Tobias Sana og Mustafa Amini sad over med en skade senest, og de skader holder dem ude resten af sæsonen.

SønderjyskE:
Det har været et mærkeligt forår for SønderjyskE. Først syv grundspilskampe på det jævne, så et fornuftigt gruppespil og senest to playoffkampe mod Hobro IK, hvor holdet samlet var foran 3-0 og var tæt på at smide det hele væk ved at indkassere tre gange.

Og så har vi slet ikke nævnt det, der vel har fyldt mest: matchfixing-sagen hos DIF, der aldrig blev en rigtig sag, men som gjorde ondt på klubben.

Pudsigt nok har Mads Hvilsom været i centrum af meget af det. Dels med sin Snapchat-besked til Jesper Bøge, dels med fem mål i syv slutspilskampe.

Mod AGF kan SønderjyskE-lejren glæde sig over at have Eggert Jonsson tilbage fra karantæne. Spørgsmålet er, om Niki Zimling er blevet klar, efter han missede den seneste runde.

Helt sikkert er det dog, at Sakari Mattila stadig er skadet, og at både anfører Marc Pedersen og midtbanemanden Marcel Rømer sidder ude med karantæne.

Karantæne:
AGF: Ingen
SønderjyskE: Marc Pedersen, Marcel Rømer

Bud på startopstillinger:
AGF (4-4-2): Jovanovic – Mikanovic, Kanstrup, Backman, Højer – Bundu, Stage, Pedersen, Blume, Ankersen – Pusic

SønderjyskE (4-4-2): Mielitz – Gartenmann, Egholm, Luijckx, Marfelt – Kroon, Jonsson, Vinderslev, Jakobsen – Hvilsom, Uhre

Profilen:
Han var egentlig gledet ud i kulden hos David Nielsen, men Jakob Ankersen fik chancen mod Silkeborg – og greb den. Den tidligere Esbjerg fB-spiller scorede to og lagde op til ét mål i den kamp, og det har han fulgt op med et oplæg og endnu en scoring i de to opgør mod OB. Flot af Ankersen, der ellers havde kæmpet med at finde sit gamle niveau.

Vidste du, at..:
David Nielsen har aldrig tabt til SønderjyskE som træner. Seks kampe har givet fire sejre og to uafgjorte. Claus Nørgaard har omvendt heller aldrig tabt til AGF: to sejre og én afgjort. Dermed har de præcis samme pointsnit mod deres kommende modstandere: 2,33.

Dom:
Det bliver næppe meget, der skiller de to hold, men set over hele foråret har AGF virket stærkere. De efterlod også et bedre indtryk af deres playoffkampe, hvor SønderjyskE var ved at kollapse mod Hobro.

Derfor tror vi på en hjemmesejr, men en smal en af slagsen og dermed alt at spille for i returkampen. 2-1 til AGF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

.iframe-container{
height:0;
padding-bottom:100%;
position:relative;
}
.iframe-container iframe{
height: 100%;
left: 0;
position: absolute;
top: 0;
width: 100%;
}


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus