• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Andreas Arp

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Foto: Getty Images

Sidst de to hold mødte hinanden endte det med at blive én af de mest historiske Superliga-kampe i nyere tid. Søndag får Brøndby besøg af Horsens, og der er meget mere end tre point på spil.

Af Andreas Arp

Kampfakta:
Kampstart: Søndag kl. 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Morten Krogh
På TV: 3+
Hashtag: #bifach #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Sidste sæsons sølvvindere kom godkendt fra start i Superligaen, men siden derbynederlaget til FC København den 12. august er det gået ned ad bakke for de blågule. De seneste fem Superliga-runder har kastet én sejr, én uafgjort og tre nederlag af sig, og senest tabte Brøndby med 2-3 til rivalerne fra AGF på Ceres Park. 

Særligt hjemme på Brøndby Stadion har Alexander Zornigers mandskab haft svært ved at vinde, og nu venter så et spændende møde med AC Horsens. Selvsamme Horsens, der i næstsidste runde af Superligaen i forrige sæson rev DM-guldet ud af hænderne på Brøndby IF i de døende minutter på CASA Arena Horsens og gav det til FC Midtjylland. 

Brøndby skal med andre ord ud og jagte tre meget vigtige point, men mon ikke der er også er lidt revanchelyst gemt i spillerne fra den københavnske vestegn.

Alexander Zornigers tropper har endnu ikke fundet samme overbevisende niveau som i sidste sæson, men den tyske cheftræner kan omvendt glæde sig over, at langtidsskadede Kevin Mensah fortsat er eneste mand på med en alvorlig skade.

Helt skadesfri er Brøndby dog ikke, og de må til kampen mod Horsens undvære både Kasper Fisker, Benedikt Röcker og Jens Martin Gammelby, der alle sidder ude med mindre skader.

AC Horsens:
Kjartan Finnbogason fik en hjemmebaneafsked, som han sent vil glemme, da han i de absolut sidste minutter af kampen mod Brøndby IF i næstsidste runde af Superligaen scorede to gange og dermed afgjorde det danske mesterskab. 2-2-resultatet på CASA Arena Horsens står som én af de mest historiske Superliga-kampe i nyere tid, og nu får Brøndby så mulighed for revanche på Brøndby Stadion.

Men de blågule er nok ikke de eneste, der har lidt revanche på dagsordenen.

Efter slutfløjtet i sidste sæson løb flere af Brøndbys mange medrejsende tilskuere på banen, og tilskuerurolighederne kostede i første omgang Brøndby en bøde og en betinget frakendelse af tilskuere på hjemmebane. Den dom valgte Brøndby dog at appellere, hvilket tidligere på måneden førte til, at dommen blev ændret, sådan at klubben ikke må have tilskuere med næste gang de møder AC Horsens på udebane.

Straffen blev ikke modtaget glædeligt i AC Horsens, der virker godt og grundigt trætte af Brøndby IF, og som samtidig skal revanchere et slemt 0-4-nederlag til OB i forrige runde.

AC Horsens er generelt svære at blive kloge på i denne sæson. Holdet er det eneste i tabellen, der har slået AGF generelt og FC København i Telia Parken, men omvendt er de nu også med i den eksklusive klub af i alt to hold, der har tabt til OB. Resultatet af de blandede præstationer er foreløbigt, at Horsens befinder sig midt i tabellen inden mødet med Brøndby.

Jonas Borring har været ude med lårproblemer det meste af sæsonen og er ikke i spil til weekendens kamp, mens Oliver Drost er blevet skadet og derfor heller ikke er med i truppen til kampen.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-1-2-1-2): Schwäbe - Larsson, Hermansson, Kabongo, Jung - Radosevic - Vigen, Kaiser - Mukhtar - Wilczek, Bech

AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Nielsen, Reese, Lumb - Frantsen, Nilsen, Jacobsen, Hansson - Junker, Skytte

Profilen:
Josip Radosevic har haft en svær start på den københavnske vestegn, men var en af de bedre Brøndby-spillere mod AGF. På søndag kan han med sine muskler på midtbanen få en afgørende rolle mod et fysisk stærkt Horsens-mandskab.

Vidste du, at..:
Brøndby har spillet fem Superliga-kampe på hjemmebane i denne sæson, men har kun hentet én sejr. Zornigers mandskab har i alt tabt 10 point på Brøndby Stadion indtil videre, og det er allerede mere end dobbelt så mange som i grundspillets 13 hjemmekampe i forrige sæson. Her smed Brøndby kun fire point og tabte ikke én eneste kamp på hjemmebane.

Dom:
Brøndby IF har det svært for tiden, og en kamp på Brøndby Stadion med alt at vinde er lige, hvad AC Horsens trænger til. Bo Henriksens tropper har flere gange drillet topholdene på udebane, men omvendt kan det også være svært at forestille sig, at et Brøndby-mandskab med så meget kvalitet kan blive ved med at tabe.

Vi tror på, at Brøndby får vendt skuden foreløbigt med en 3-1-sejr over AC Horsens. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: