• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Brøndby IF har vundet begge hjemmekampe i Superligaen i denne sæson - tager de blå-gule sejr nummer tre søndag eftermiddag mod AC Horsens?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion 
Dommer: Anders Poulsen
På TV: Canal 9
Hashtag: #bifach

Holdnyt:
Brøndby IF:

Der trækkes store veksler på en forholdsvis smal Brøndby-trup i øjeblikket, men Niels Frederiksens mandskab er kommet fint fra start med to sejre på hjemmebane og et point i Randers. Senest leverede vestegnsklubben et flot comeback og vendte 1-2 til en 3-2-sejr over OB.

Brøndby kunne i opgøret mod OB glæde sig over, at to af klubbens egne talenter skinnede igennem - noget, der i høj grad har været en mangelvare de seneste mange år. Jesper Lindstrøm scorede sit første mål, og i den modsatte ende af banen leverede Anton Skipper en god og uimponeret præstation i sin debut. 

Det var en sejr for Brøndby og en meget stor sejr for det til tider udskældte Masterclass.

Til søndagens kamp vender Paulus Arajuuri tilbage fra karantæne, og man må gå ud fra, at han tager sin plads i det centrale forsvar ved siden af Hjörtur Hermannsson tilbage, selv om Anton Skipper altså viste sig klar til at magte opgaven. Joel Kabongo og Hany Mukhtar er stadig på skadeslisten, mens Ante Erceg og Besar Halimi ikke indgår i truppen så længe, de kigger efter en ny klub.

Brøndby fik en perfekt optakt til Horsens-kampen med en dramatisk 4-1-sejr over Lechia Gdansk i Europa League-kvalifiaktionen. Det opgør måtte ud i forlænget spilletid, så der kan være trætte Brøndby-ben søndag, men omvendt må holdet også have fået et enormt boost af en flot sejr og en storslået aften på Brøndby Stadion. 

AC Horsens:
Bo Henriksens mandskab har ikke haft noget nemt startprogram, men er sluppet okay fra de første tre kampe. Senest leverede holdet en godkendt præstation på hjemmebane mod FC København, men mestrene viste sig naturligt nok at være for stærke til sidst.

Defensiven fungerede fint mod FC København, men det var meget begrænset, hvad Horsens skabte af chancer, og det skal der naturligvis arbejdes på, selv om FCK ikke er den målestok, klubben skal bedømme sig ud fra.

Nicolai Brock-Madsen er den spiller, der har vundet flest hovedstødsdueller i denne sæson, og det fortæller tydeligt, at den lidt primitive, høje bold op mod angriberen er noget, man flittigt benytter sig af i Horsens.

Det bliver en svær kamp mod Brøndby IF, men Bo Henriksen kan glæde sig over at have alle mand klar. Eneste lille spørgsmålstegn er Mikkel Qvist. 

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-3):
Schwäbe - Gammelby, Hermannsson, Arajuuri, Jung - Vigen, Radosevic, Kaiser - Hedlund, Wilczek, Tibbling

AC Horsens (4-4-2): Lansing - Nymann, Heltne Nilsen, Kiilerich, Lumb - Prip, Jacobsen, Thorsen, Borring - Hansson, Brock-Madsen

Profilen:
Der er sket et overraskende skifte på målmandsposten i AC Horsens, hvor Michael Lansing har været foretrukket over Matej Delac i denne sæson. Indtil videre har Bo Henriksen ikke fortrudt det valg. Den tidligere AaB-målmand har gjort det godt, og de takter skal han fortsætte. Der venter ham uden tvivl en travl arbejdsdag i Brøndby.

Vidste du, at..:
Opgør mellem Brøndby IF og AC Horsens plejer at kaste mål af sig. Ud af de seneste 24 kampe i Superligaen er blot en enkelt endt 0-0 - det var tilbage i maj 2011. 

Dom:
Brøndby og AC Horsens har tradition for at møde hinanden i nogle voldsomt afgørende kampe. Pulsen kommer nok ikke helt op søndag eftermiddag, men det kan sagtens blive spændende på Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdet kan have trætte ben efter mange kampe på kort tid. Brøndby bør imidlertid have kvalitet nok til at slå AC Horsens. Vi gætter på en 2-0-sejr til Niels Frederiksens tropper.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.