• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Brøndby IF - AGF

Optakt: Brøndby IF - AGF
Foto: Getty Images

Det er top mod bund, når AGF gæster Brøndby Stadion i årets sidste kamp for begge mandskaber. Hjemmeholdet har ikke tabt siden det seneste indbyrdes opgør.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion, Brøndby
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3+
Hashtag: #bifagf #sldk

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:
Brøndby IF:
Der er mange mål i det her Brøndby-hold i øjeblikket. I de seneste otte kampe har de blågule score mindst tre mål ved seks lejligheder, senest i 3-1-sejren over SønderjyskE i sidste runde.

Angriberne har ellers taget deres tid om at i gang med målscoringen, men især Teemu Pukki er genopstanden med fire mål i de tre forrige kampe, mens Jan Kliment fik scoret mod SønderjyskE, og Kamil Wilczek kom på tavlen i runden forinden mod Silkeborg IF. Brøndby har i forvejen ligaens hidtil bedste forsvar, så det er lovende nyt på Vestegnen, hvis angriberne har meldt sig ind i sæsonen for alvor.

Ikke at holdet var i problemer inden, for selv om angriberne ikke scorede så meget, gjorde nogle andre det bare, og Superligaens førerhold har ikke tabt, siden det mødte AGF senest. Det var helt tilbage i slutningen af august måned, og Brøndby er nu oppe på ni ligasejre på stribe.

Cheftræner Alexander Zorniger er desuden velsignet med en trup uden de store skadesproblemer. Polske Kamil Wilczek er ikke blevet klar til kamp, og han sidder over igen. 

Tror du på hjemmesejr til Brøndby søndag aften, kan det spilles til odds 1.26 hos bwin - klik her 

AGF:
Det er, som om AGF tager et skridt tilbage, hver gang de tager et frem. Efter holdet vandt 3-1 mod Silkeborg IF, tabte det 0-4 til FC Midtjylland, og i sidste runde endte hjemmekampen mod FC Helsingør målløs.

Derfor afhænger holdets aktuelle situation af øjnene, der ser. AGF har på den ene side fået fire point i tre kampe, men det har også fået fire point i syv kampe, siden David Nielsen tog over. En sejr over Brøndby IF vil altså gøre underværker, ikke bare i tabellen, men også for at give en fornemmelse af fremgang, som holdet kan gå på ferie med.

David Nielsen har selv fortalt, at holdet efter de indledende fire nederlag under hans ledelse er gået over til at spille mere resultatorienteret med mindre fokus på udvikling. Vinder AGF over Brøndby, vil det give lidt mere arbejdsro til at rette fokus tilbage på mere langsigtet udvikling. Taber holdet, får det selvsagt den modsatte effekt.

Cheftræneren må klare sig uden midtbanemændene Daniel A. Pedersen, som har karantæne, og Adama Guira, som er skadet. Alexander Juel Andersen er stadig skadet, og det samme gælder for Jesper Juelsgård. Målmand Aleksandar Jovanovic er skadesfri igen, men det var han også i sidste uge, da Steffen Rasmussen vogtede målet.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
AGF: Daniel A. Pedersen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Rønnow – Larsson, Arajuuri, Röcker, Jung – Halimi, Nørgaard, Tibbling – Mukhtar – Pukki, Kliment
AGF (4-4-2): Rasmussen – Mikanovic, Kanstrup, Backman, Møller – Ankersen, Spelmann, Amini, Sana – ”Duncan”, Riel

Profilen:
Hany Mukhtar fik med rette kritik for kun at levere én assist og nul mål i sæsonens 10 første Superliga-kampe, men vi skal da love for, at han har opvejet for det siden. I de otte seneste kampe har tyskeren scoret seks og lagt op til syv, herunder tre mål og fire oplæg i de tre seneste kampe. Mukhtar er en klassespiller, og det har han sat to streger under med sine seneste præstationer.

Vidste du, at..:
Det tyder ikke på, at kampen ender uafgjort. Alexander Zorniger har aldrig spillet uafgjort i sine fem opgør mod AGF (tre sejre, to nederlag), og David Nielsen har aldrig spillet uafgjort mod Zorniger og Brøndby (to sejre, tre nederlag).

Dom:
Det ville vel i virkeligheden være ret AGF-agtigt at vinde nu, hvor de færreste forventer det, men der er ikke megen logik, der taler for det. Brøndby har på papiret og i praksis et bedre hold, de har fordel af hjemmebane, og de kommer med en langt bedre form og dermed selvtillid.

Derfor tror vi da også på en hjemmesejr søndag aften. 2-1 lyder buddet herfra.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus