• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Brøndby IF - AGF

Begge hold har lige tabt til en rival, begge hold er i resultatmæssige problemer, men begge hold har top 6 inden for rækkevidde.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Brøndby Stadion, Brøndby
Dommer: Anders Poulsen
På TV: 3+
Hashtag: #bifagf #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Hvis man jævnligt følger med i Superligaen, er det næppe gået ens næse forbi, at Brøndby IF klarer sig noget dårligere end i sidste sæson. Da holdt holdet et pointsnit, der de fleste sæsoner ville gøre det til mester, men i denne er mesterskabskampen langt væk. I første omgang må det nu handle om at komme tilbage i top 6.

Lige nu er Brøndby nummer otte, men har kun to point op til fjerdepladsen. Det er i det hele taget tæt i midten af rækken; blot fem point skiller nummer fire og nummer 13. Derfor er det selvsagt også afgørende for holdet, at det begynder at vinde igen efter nu otte kampe med blot en enkelt sejr.

Det er især den tidligere så stærke hjemmebane, der har voldt holdet problemer i denne sæson. Brøndby holder et gennemsnit på 0,75 point pr. kamp på eget græs, hvilket er næsten et helt point pr. kamp mindre end på udebane. Det står også i kontrast til sidste sæson, hvor holdet hentede 2,0 point i snit på hjemmebane. En sejr over AGF vil være et godt sted at starte.

Det bliver dog uden Kevin Mensah og Kasper Fisker, der fortsat er skadet, mens også Uffe Bech måtte udgå af derbyet mod FC København i seneste runde. Jens Martin Gammelby, der også har været på skadeslisten, var med, da reserveholdet bankede FC Nordsjællands ditto 7-1 i mandags.

AGF:
Der er bestemt væsentlige forskelle i nuancerne, men den nuværende situation i AGF ligner på flere måder den i Brøndby. Her er også tale om et formsvagt hold, der ikke har vundet i fem kampe, som lukker en hel del flere mål ind end tidligere, og som ligeledes er en del af det tætpakkede midterfelt.

AGF har, også ligesom Brøndby, 18 point og en målscore på -1. Det betyder også, at de hvide kan ligge alt mellem nummer fem og nummer 13 efter runden, alt efter hvordan det går.

Cheftræner David Nielsen vil givetvis være opsat på at finde tilbage til den formel, der i store dele af foråret og i begyndelsen af denne sæson gjorde AGF så svært at besejre. Holdet scorede ganske vist ikke ret mange mål selv, men til gengæld gjorde modstanderne det heller ikke. Det rakte til en fjerdeplads så sent som for fire kampe siden.

På det seneste har Nielsen måttet se bort fra André Riel, Niklas Backman og Roman Mysak, når han har udtaget sin trup, og det samme er tilfældet i denne omgang.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Schwäbe – Larsson, Arajuuri, Röcker, Jung – Vigen, Radosevic, Tibbling – Mukhtar – Wilczek, Erceg

AGF (4-1-4-1): Whalley – Mikanovic, Kanstrup, Juelsgård, Højer – Guira – Stage, Sana, Amini, Ankersen – Bundu

Profilen:
Forsvaret har været en sårbart punkt for Brøndby i denne sæson, og Alexander Zorniger har skiftet jævnligt ud i midterforsvaret. Mod FC København var Benedikt Röcker tilbage i startopstillingen ved siden af Paulus Arajuuri efter fem kampe med bare ét minuts spilletid. Han var en af de store ledere i sidste sæson, men har haft rigeligt at gøre med at finde sit eget niveau i denne.

Vidste du, at..:
Mens Brøndby IF havde ligaens bedste forsvar i sidste sæson, har holdet nu et af ligaens dårligste – i hvert fald målt på antallet af scoringer imod. 24 af slagsen er facit, og det er kun bundholdene Hobro IK og Vendsyssel FF, der har undergået det.

Dom:
Ingen af holdene kan for godt tåle at tabe: Det vil forstærke de resultatmæssige problemer og bringe taberen op på to nederlag på stribe mod to rivaler op til landskampspausen.

Uafgjort rykker heller ikke det store, men det er dog ikke et nederlag og kan vise sig brugbart i den tætte tabel. Og med de to holds senete form in mente virker det måske heller ikke utænkeligt, at det slutter uden vinder.

Buddet herfra er, at der står 1-1 på måltavlen, når kampen er forbi.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus