• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

Foto: Getty Images

Bliver sjette gang lykkens gang? Brøndby har tabt de fem seneste opgør til kriseramte Esbjerg - vender det søndag eftermiddag?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #bifefb #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Taler man med fodboldtrænere, vil de fleste sige, at holdets formation ikke er så vigtigt; det handler mere om, hvordan holdet spiller i den formation. Men det betyder ikke, at det er ligegyldigt, hvor mange spillere der er i forsvaret, på midtbanen og i angrebet. Nogle gange kan et skifte være lige det, et hold har brug for.

Det ser grangiveligt ud til, at det er tilfældet for Brøndby IF. Siden Niels Frederiksen gik over til at spille med tre centrale forsvarsspillere, har holdet vundet fire ud af fire kampe i Superligaen. Eneste plet er pokalnederlaget til SønderjyskE.

Søndag eftermiddag kan Brøndby udvide stimen til fem ligasejre på stribe, og selv om det åbenlyst går bedre for Niels Frederiksen og co. end deres vestjyske gæster, har Brøndby alligevel noget at bevise mod EfB: Holdet tabte alle fire kampe i sidste sæson og den første i denne mod søndagens modstander.

Brøndby må dog stadig undvære topscorer og anfører Kamil Wilczek, der afsoner karantæne, mens listen over skadede spillere tæller Josip Radosevic, Joel Kabongo, Kasper Fisker og Tobias Børkeeiet.

Simon Tibbling er til gengæld tilbage fra skade. Svenskeren er udtaget til opgøret mod vestjyderne.

Esbjerg fB:
Esbjerg-spillerne var svært tilfredse, da de onsdag aften vandt 2-1 over AB, selv om det var mindre overbevisende, end det burde have været mod et 2. divisionshold. For EfB fattes sejre, og når man ikke har så meget, må man tage, hvad man kan få.

Holdet havde ikke vundet, siden det slog BK Marienlyst i slutningen af september, også i Sydbank Pokalen, og den seneste Superliga-sejr stammer fra samme måned. Den kom mod netop Brøndby, der måtte indkassere et 3-1-nederlag i Esbjerg, lige efter sidstnævnte havde fyret John Lammers.

Sidste sæsons bronzevindere har hårdt brug for, at Brøndbys EfB-forbandelse lever videre, for tre point vil falde på et tørt sted. Der er allerede tre, fem og otte af slagsen op til Hobro IK, AC Horsens og SønderjyskE. Det hul skal helst ikke blive større.

Anfører Markus Halsti fik et hvil i onsdagens pokalkamp, så han burde være klar og frisk til søndag. Finnen er i hvertfald udtaget til opgøret.

Dermed har cheftræner Lars Olsen frit valg på alle hylder.

Karantæne:
Brøndby IF: Kamil Wilczek
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe – Hermannsson, Maxsø, Rosted – Mensah, Frendrup, Mukhtar, Kaiser, Jung – Hedlund, Mraz

Esbjerg fB (4-4-1-1): Højbjerg – Anyembe, Austin, Halsti, Lauridsen – Kristensen, ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Dauda – Kauko – Yakovenko

Profilen:
Unge Morten Frendrups rolle på Brøndby-mandskabet er vokset i den seneste tid. Det skyldes i høj grad, at holdet lige nu mangler fire centrale midtbanefolk, og Lasse Vigen først lige er vendt tilbage fra skade, men det skal ikke tage noget fra, at Frendrup startede sin første Superliga-kamp mod Silkeborg i mandags. Det slap han fint fra, og søndag kan han fordoble sit antal af startpladser i den bedste række.

Vidste du, at..:
Begge cheftrænere har en dårlig statistik mod deres respektive modstandere. Lars Olsen har hentet 1,08 point i gennemsnit mod Brøndby IF, mens Niels Frederiksen er helt nede på 0,8 mod Esbjerg fB.

Dom:
Det eneste, der peger på en Esbjerg-sejr, er holdets statistik mod Brøndby de seneste år. Derudover taler det meste for de blågule: De ligger på tredjepladsen, de er klart mest formstærke, og de er på hjemmebane.

Derfor lyder buddet da også på en hjemmesejr søndag eftermiddag. Det ender 2-1, og Brøndby bryder endelig sin EfB-forbandelse.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus