Optakt: OB - Hobro IK
2016-12-11 11:44

Topkamp i Superligaen, hvor Brøndby for alvor kan sætte FC Midtjylland af i kampen om andenpladsen.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Twitter: #BIFFCM #sldk

Holdnyt:

Brøndby IF:
Et langt efterår for Brøndbys vedkommende er ved at være slut. Klubben har haft masser af europæiske kampe, Superliga- og pokalkampe, så hvis der er trætte stænger, er det til at forstå.

Men den sidste kamp her i efteråret er måske den vigtigste, for det er en gylden mulighed for Brøndby, der med en sejr over FC Midtjylland kan sætte Jess Thorups mandskab helt af i kampen om andenpladsen i Superligaen. Aktuelt er der syv point mellem de to klubber, og det forspring kan altså vokse til 10, hvis Brøndby vinder.

Til opgøret er Brøndby uden Frederik Holst, der sidder i karantæne, mens Thomas Kahlenberg og Mads Toppel fortsat er skadede.

FC Midtjylland:
Ligesom Brøndby har det, har FC Midtjylland spillet mange kampe i Superligaen, og det har på det seneste set ud til at have sat sine spor i truppen. De sidste par kampe, der som minimum skulle have givet fire point, er blevet tabt til henholdsvis Silkeborg IF og AGF, og nu halter FC Midtjylland efter i toppen, hvor der er hele 18 point til FC København.

Jess Thorups trup er ramt af skader. Bruninho har siddet ude det meste af efteråret, og Martin Pusic er også skadet. Kian Hansen og Tim Sparv var ikke med senest og kan igen være ukampdygtige, når klubben gæster Brøndby Stadion. Og så er der målmand Johan Dahlin, der udgik med en skade mod AGF.

Med en sejr over Brøndby vil FC Midtjylland blot være fire point efter Brøndby, men et nederlag vil omvendt gøre det til en særdeles træks vinterpause, hvor klubben kan kigge se et Brøndby-forspring på 10 point. Tag ikke fejl: Der er meget på spil i denne kamp.

Karantæne:
Brøndby IF: Frederik Holst
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Rønnow - Larsson, Hermannsson, Röcker, Crone - Phiri, Nørgaard, Hjulsager - Mukhtar - Pukki, Wilczek

FC Midtjylland (4-1-4-1): Andersen - Nissen, Riis, Banggaard, Novak - Rømer - Hassan, Poulsen, van der Vaart, Borring - Onuachu

Profilen:
Jonas Borring vender tilbage til Brøndby, som han blot nåede at spille for i et par måneder. Efter Borring forlod Randers, skiftede han til Brøndby, som han dog først måtte spille kampe for fra 1. juli. Det blev ikke til mange opgør - faktisk kun to i Brøndby-trøjen - for Jonas Borring, der skiftede til FC Midtjylland på grund af dels familien, dels at Alexander Zorniger ikke spiller med kanter.

Vidste du, at...:
FC Midtjylland-træner Jess Thorup får kritik for et dårligt efterår, men kigger man hans pointsnit i Superligaen med FC Midtjylland, er det stadig pænt. 1,72 point pr. kamp snitter Jess Thorup. Til sammenligning snittede Glen Riddersholm 1,74 point pr. kamp i sin tid i FC Midtjylland, men kigger man kun på Riddersholms to sidste sæsoner i FC Midtjylland, havde han et snit på 1,91 point på kamp.

Dom:
Begge hold er ramt af afbud, men værst ser det trods alt ud i FC Midtjylland, hvis Kian Hansen og især Tim Sparv må sidde ude med skader. De to er bærende spillere, og det er spillere, der skal gå forrest.

Det ligner på papiret en svær kamp for FC Midtjylland, og selv om klubben fik 3-3 hjemme mod Brøndby i den første kamp mellem de to hold i denne sæson, kan det godt ligne en kamp, hvor FC Midtjylland med savnet af profiler får svært ved at få point med fra Brøndby.

Vi tror på, at det igen bliver en underholdende kamp med masser af mål, og vi tror, at Brøndby denne gang trækker det længste strå og vinder 3-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO