Optakt: AGF - Silkeborg IF
2017-07-16 12:20

Medaljekandidater støder sammen i første runde af årets Superliga.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Anders Poulsen
På TV: 3+
Hashtag: #BIFFCM #sldk

Holdnyt:

Brøndby IF:
Efter en glimrende første sæson under træner Alexander Zorniger skal Brøndby IF nu følge op. Det sker med en del nye navne på holdet, hvor midtbanen skal ændres op til den nye sæson. Klubben har sagt farvel til Rodolph Austin, Thomas Kahlenberg, Frederik Holst og Lebogang Phiri.

Det bliver interessant at se, hvordan Alexander Zorniger blander kortene denne gang, hvor det umiddelbart kan ligne en midtbane med Christian Nørgaard, Besar Halimi, Kasper Fisker og Hany Mukhtar. Torsdag aften mod Vaasa var det Christian Nørgaard, Kasper Fisker, Kevin Mensah og Hany Mukhtar, der startede på midtbanen.

Hjörtur Hermannsson sidder over med karantæne, idet han så rødt i opgøret mod FC Nordsjælland, der var sidste sæsons sidste kamp for Brøndby. Og så bliver det interessant at se, om det bliver Svenn Crone eller Gregor Sikosek på venstrebacken.

Søndag starter Jan Kliment - det lovede Alexander Zorniger torsdag. Det ventes at blive ved siden af Teemu Pukki.

FC Midtjylland:
Jakob Poulsen lavede hattrick mod Ferencvarosi, og dermed er FCM og Poulsen klar til Superligastarten efter en flot sejr på 4-2 i Ungarn.

Klubben har handlet godt ind i løbet af sommeren, hvor der er hentet gardering til Paul Onuachu i angrebet, og hvor defensiven er blevet styrket af den centrale forsvarsspillerZsolt Korcsmar fra Ungarn og målmand Jesper Hansen.

Det bør derfor være et FC Midtjylland-hold, der defensivt kommer styrket ind til denne sæson, og det lover ganske godt for det, der venter, for FC Midtjylland kan lave masser af mål, og skal klubben nå helt op og true FCK, skal holdet være bedre defensivt.

Rasmus Nicolaisen sidder ude med en knæskade, og så er der tvivl om Jonas Borring, der slet ikke har spillet i opstarten til sæsonen, fordi han har døjet med en skade. 

Karantæne:
Brøndby IF: Hjörtur Hermannsson
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Rønnow - Larsson, Arajuuri, Röcker, Crone - Halimi, Nørgaard, Fisker - Mukhtar - Pukki, Kliment

FC Midtjylland (4-1-4-1): Hansen - Nissen, Hansen, Korcsmar, Novak - Sparv - Hassan, Poulsen, Drachmann, Wikheim - Onuachu

Profilen:
Kasper Fisker er helt ny i Brøndby IF, og det bliver et særdeles spændende bekendtskab med Fisker i Brødnby. Midtbanespilleren, 29 år, udviklede sig til Randers' største profil, og de takter skal han nu føre med sig til Brøndby, hvor der er store forventninger til Fiskers evner. Han kommer til at spille i et system, der passer ham godt, og kan han få en god start, kan han ende med at blive sommerens bedste indkøb. Torsdag scorede han sit første mål i sin første kamp.

Vidste du, at..:
FC Midtjylland har det generelt svært, når klubben gæster Brøndby Stadion, og i de seneste syv Superliga-møder har FCM ikke vundet. Blot en gang i de sidste 12 møder på Brøndby Stadion er klubben fra Herning og Ikast taget hjem med tre point. De sidste tre gange, klubben har gæster Brøndby, er det endt med et nederlag. Er det dagen, hvor FCM endelig får de tre point med hjem?

Dom:
Det er svært at sige, hvordan kampen forløber, for hjemmeholdet Brøndby IF kommer til opgøret med en midtbane, der skal sætte sig, efter flere spillere som Lebogang Phiri har forladt klubben. Omvendt har FC Midtjylland nye folk i defensiven, og de skal spilles ind, og det tager også tid.

Der kan meget vel vente en spændende kamp, hvor Brøndbys forsvar får sit at se til med angriber Paul Onuachu, og det kan meget vel være sådan et opgør, hvor begge hold kan leve med et point, så de indleder sæsoner med at komme på tavlen.

Vi tror på et målrigt og underholdende opgør, der ender 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO