• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Brøndby IF - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Det er nummer fem mod nummer seks, der mødes i Superligaens mandagskamp.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Brøndby Stadion
Slutspil: Mesterskabsspillet
Dommer: Morten Krogh
På TV: 3+
Hashtag: #biffcn #sldk

Holdnyt:

Brøndby IF:
Det er sidste udkald, hvis Brøndby stadig skal være med i kampen om top tre-fire stykker i Superligaen. Klubben fra den københavnske vestegn ligger i øjeblikket nummer fem i Superligaen med 43 point - det er henholdsvis syv og fem færre end Esbjerg og OB, der ligger nummer tre og fire i tabellen.

Hvis Brøndby vinder pokalfinalen over FC Midtjylland, vil klubben være sikret en plads i Europa næste sæson, mens et pokalnederlag betyder, at BIF skal ende i top fire for at få mulighed for at spille i Europa næste sæson. Derfor er de sidste tre Superliga-kampe potentielt vigtige for holdet.

Martin Retov er til mødet med FC Nordsjælland uden de to langtidsskadede spillere Kasper Fisker og Joel Kabongo.

FC Nordsjælland:
Flemming Pedersens mandskab er det eneste af de seks deltagende klubber, der stadig har en sejr til gode i mesterskabsspillet. Siden Pedersen har overtaget efter Kasper Hjulmand, er sejrene udeblevet.

Nu venter så en ny mulighed for at få slettet nullet i sejrskolonnen, men det bliver formentlig en svær kamp for FC Nordsjælland, der med sikkerhed er uden den karantæneramte forsvarsspiller Abdul Mumin. FC Nordsjælland kan med en sejr i Brøndby gå forbi BIF, der aktuelt er tre point foran i tabellen. 

Til opgøret er klubben fra Farum foruden Abdul Mumin uden Martin Frese, mens Mikkel Rygaard glædeligt for Farum-klubben er tilbage i truppen, efter han spillede tirsdagens reserveholdskamp mod Horsens.

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
FC Nordsjælland: Abdul Mumin

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Schwäbe - Gammelby, Hermannsson, Arajuuri, Mensah - Kaiser, Radosevic, Tibbling - Mukhtar - Hedlund, Wilczek

FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Bartolec, Nelsson, Yttergård Jenssen, Pedersen - Kofod, Damsgaard, Kudus - Skov Olsen, Amon, Donyoh

Profilen:
Andreas Skov Olsen er den store profil i FC Nordsjælland, og på et tidspunkt lignede det, at han kunne nå op forbi Robert Skov på topscorerlisten. Men siden er han gået lidt i stå og har bare scoret to gange i syv kampe i mesterskabsspillet, og Robert Skov er stukket af med 27 scoringer mod Skov Olsens 22.

Vidste du, at..:
Der er garanti for mål, når de to hold mødes. Kun et af de 24 Superliga-kampe mellem de to mandskaber på Brøndby Stadion er endt uden scoringer.

Dom:
Begge mandskaber tørster efter en sejr, og derfor kan det ende med at blive en ganske underohldende kamp, hvor begge mandskaber giver fuld pedal.

Hjemmeholdet jagter en top fire placering, der kan give Europa-muligheder, hvis det ikke ender med en sejr i pokalfinalen. 

Udeholdet har endnu ikke vundet endnu i mesterskabsspillet, og for Flemming Pedersen, der overtog jobbet efter Kasper Hjulmand, vil det være rart at kunne sætte flueben ud for en sejr.

Vi tror, alt bliver kastet over bord, og at det ender med en fodboldkamp, hvor der kommer rigeligt med scoringer. Hjemmeholdet bør trække det sidste strå qua det, der er på spil for Brøndby.

3-2 til Martin Retovs mandskab.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.