Optakt: AGF - Silkeborg IF
2016-02-28 13:29

Søndag får Brøndby IF besøg af Hobro IK i Superligaen, og her skal hjemmeholdet forsøge at få point mod Hobro. For første gang nogensinde.

Kampfakta: 
Spillested: Brøndby Stadion, Brøndby
Dommer: Lars Christoffersen
Kampstart: Søndag klokken 18.00
På tv: 3+
Twitter: #bifhob #sldk 
 
Holdnyt:
Brøndby IF:
Nye ansigter er på plads i Brøndby IF, og de er klar til et run i foråret, hvor klubben i 15 kampe skal forsøge at sparke sig fra femtepladsen og op i top tre. Det kræver en god og solid halvsæson, hvor der ikke er plads til at starte dårligt, som Brøndby gjorde i efteråret.
Klubben har fået David Boysen og Kamil Wilczek ind, og de kan begge være i startopstillingen, når træner Thomas Frank sætter sit mandskab. Boysen scorede i sidste testkamp, og Wilczek kommer fra Serie A-klubben Carpi. Det betyder formentlig, at Teemu Pukki rykker ned på den offensive midtbane - med mindre Thomas Frank overrasker og spiller ham på kanten.

I forsvaret er Martin Albrechtsen blevet skadet, og det ligner, at Martin Ørnskov skal spille pladsen, efter Dario Dumic er skiftet til NEC Nijmegen. Og så skal Thomas Frank tage valg - især på kanterne - hvor spørgsmålet er, om han går med David Boysen eller Andrew Hjulsager i venstre, og om han tror på "Greko" i højre.

I fire forsøg mod Hobro har Brøndby endnu ikke formået at få point, også der er for alvor noget på spil for klubben fra Vestegnen, der sidst Hobro kom på besøg tabte med 0-2.
 

Hobro IK:
Ove Pedersen har haft en hel forsæson til at gå og skrue på tingene i Hobro, og det må bekymre nedrykningskonkurrenter som Esbjerg fB, for man ved aldrig, hvad det kan ende med i Hobro. Holdet kommer til at stå kompakt på banen, leve på kontramuligheder og dødbolde, og så er Ove Pedersen-hold ikke bange for at sparke den ud af kommunen.

Mange nye er kommet til Hobro, blandt andre rutinerede Hans Henrik Andreasen, og det bliver interessant at se, hvordan holdet kommer til at spille sammen.

Angriber Mayron George kan meget vel få en nøglerolle. Han var skarp i efteråret og har set skarp ud i opstarten, og der er da også brug for hans mål, hvis Hobro skal hente de fem point, som Esbjerg fB aktuelt er foran Hobro.

 
Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
Hobro IK: Ingen
 
Bud på startopstillinger:
Brøndby IF:

Brøndby IF (4-2-3-1): Rønnow - Larsson, Ørnskov, Agger, Durmisi -  Austin, Kahlenberg - Jakobsen, Pukki, Boysen - Wilczek

Hobro IK:

Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ogunbiyi, Justesen, Tjørnelund - Mikkelsen, Povlsen, Brix-Damborg, Domoraud - Kirkevold, George

Profilen:
Jonas Brix-Damborg fra Hobro IK får en vigtig rolle, hvis ikke Brøndby skal løbe med de tre point. På papiret har BIF en stærkere trup end Hobro, men på banen skal slid og slæb gøre, at kvalitetsforskellen ikke kan ses. Her har Brix-Damborg en meget vigtig rolle, fordi det ofte er ham, der sætter tingene i gang. Ved at bryde bolde kan Hobro også sikre sig kontramulighede, der meget vel kan give chancer til folk som Mayron George.

Vidste du, at...:
På eget græs i Brøndby har Thomas Franks mandskab blot formået at score seks gange, hvilket er færrest hjemmeholds-scoringer af alle Superliga-hold. Til gengæld har Brøndby scoret 21 gange på udebane, men opgøret mod Hobro spilles altså på Vestegnen.

Dom:
Sidst de to hold mødtes, var det første mål afgørende for kampen. Hobro vandt som bekendt med 2-0, og da klubben først var kommet foran med 1-0, spillede og spillede og spillede Brøndby bolden uden at skabe noget. Men denne gang virker det trods alt til, at Brøndby har lidt med at skyde med offensivt efter tilgangen af Kamil WIlczek, og vi tror, det ender med en smal hjemmesejr på 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

 
 

 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO