Optakt: Brøndby IF - FC Nordsjælland
2016-03-13 11:34

Balladen i Brøndby har overskygget klubbens aktuelle kamp mod Randers FC på søndag. Kan Brøndbys trup finde kræfter og overskud til at vinde kampen?

Kampfakta:
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Kampstart: Søndag klokken 16.00
På tv: Canal 9
Twitter: #bifrfc #sldk
 
Holdnyt:
 
Brøndby IF:
Hvor skal vi starte?

Det er hele det økonomiske aspekt, som vi undlader at berøre her i optakten, i stedet går vi direkte til fodboldspillet, hvor Thomas Frank har forladt sin stilling som træner for Brøndby IF. I stedet er Auri Skarbalius kommet ind som redningsmand frem til sommer, og det er to modsætninger i forhold til filosofi om spillet.

Auri Skarbalius' diskurs omkring spillet er, at ærmerne skal rulles op, og at der skal kæmpes for hver en centimeter, og det bliver interessant at se, om Brøndby-spillerne er i en forfatning, hvor dette er muligt.

Fysisk er de nok, men mentalt ligger der et gigantisk arbejde, efter Jan Bech Andersens - som Thomas Frank også kaldte det - tillidsbrud i forhold til både Frank selv, men også hele klubben og spillertruppen. En spiller, der eksempelvis fik på puklen, var Johan Elmander.

Tidligere har Riza Durmisi og David Boysen ikke haft det bedste forhold til træneren, og det bliver interessant at se, om tavlen er visket ren. Interessant bliver det også at se, om Auri Skarbalius stiller op i en 4-4-2, som han tidligere har haft som sit system i de klubber, han har arbejdet i.

For Brøndby er bekymringen, om denne sag med Jan Bech Andersen har kommer til at koste på banen, og hvordan reagerer tilskuerne. Det er svært at spå, men svaret får vi søndag klokken 16.00.
 Martin Albrechtsen kan i nødstilfælde spille men regner selv først med at få grønt lys af lægerne til næste spillerunde, og Frederik Holst er i karantæne.

Randers FC:

Det lignede en uge, hvor klubben skulle kunne køre under radaren i Brøndby-balladen, men Randers FC er selv ramt af intern splid i truppen. Det sker, efter Christian Keller har fundet sammen med Jonas Borrings kone. Keller er anfører i Randers FC.

 
Sidenhen er balladen eskaleret og har ramt pressen, så det er to klubber med noget ramte trupper, der søndag tørner sammen. 

Colin Todds mandskab har blot fået ét point i de første to kampe i foråret, og nu venter så en udekamp mod Brøndby, der på papiret er svær. Men reelt ved ingen, hvad Brøndby kommer med, og der ligger måske derfor en mulighed for Colin Todds mandskab.

Karantæne:
Brøndby IF: Frederik Holst
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF:

Brøndby IF (4-4-2): Rønnow - Larsson, Ørnskov, Agger, Durmisi - Eriksson, Austin, Phiri, Boysen - Pukki, Wilczek

Randers FC

Randers  FC (4-4-2): Johnsson - Thomsen, Agesen, Fenger, Marxen - Fisker, Poulsen, Keller, Amini - Lundberg, Ishak

Profilen:
David Boysen. Den tidligere Viborg- og Lyngby-spiller kender den nye træner Auri Skarbalius særdeles godt. De to arbejdede sammen i Viborg, og det var et samarbejde, som David Boysen siden har erklæret sig særdeles utilfreds med. Nu skal tiden så vise, om tavlen er visket ren imellem de to, og det kan kampen mod Randers være med til at give et fingerpreg om. Boysen har startet inde mens Thomas Frank har været træner, men om han gør det under Auri Skarbalius, bliver interessant at se.

Vidste du, at...:
Der var målfest i det første og hidtidige eneste opgør mellem de to klubber i denne sæson, da det sluttede 3-3. Dengang var Randers foran 3-1 med kun 12 minutter igen af opgøret, inden Johan Larsson reducerede til 2-3. Tidligere Randers-angriber Ronnie Schwartz scorede på et straffespark til 3-3, han spiller nu i Esbjerg fB.

Dom:
Det bliver meget interessant at se, hvad hjemmeholdet kommer med til opgøret, for der har været meget ballade i denne uge. Og hvad betyder det, at cheftræneren nu hedder Auri Skarbalius?
Og hvad betyder balladen for Randers FC?
Randers er blevet af trupproblemer senest, og vi tror, det kommer Brøndby til gavn søndag. Brøndby vinder - trods problemerne - 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:
 

 
 
SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO