• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Brøndby IF - Silkeborg IF

Oprykkerne fra Silkeborg IF bliver Niels Frederiksens første Superliga-kamp som træner for Brøndby IF.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #bifsif #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Der er sket meget, siden Brøndby IF gik på sommerferie med en fjerdeplads i Superligaen. Klubben har fået Niels Frederiksen ind som træner og med Jesper Sørensen og Martin Retov som assistenter, og også på ledelsesgangen er der blevet ændret en del.

Ebbe Sand er stoppet som sportsdirektør, mens Jesper Jørgensen er blevet opsagt som administrerende direktør. Carsten V. Jensen er blevet ansat som fodbolddirektør, og Ole Palmå er gået ind som administrerende direktør.

Superliga-klubben står foran en interessant tid, hvor det naturligvis handler om resultaterne på banen, men hvor det nu også handler om at udviklet nogle danske spillere, der kan gå ind på førsteholdet. Det er noget, Brøndby har sagt i nogle år, men endnu mangler at vise, at man formår. Denne gang er det "CV", der skal stå for at sikre, at det kommer til at ske, og det skal blandt andet ske ved, at man giver flere pladser i førsteholdstruppen til spillerne fra Brøndbys egen ungdomsafdeling.

Til opgøret mod Silkeborg ventes det, at træner Niels Frederiksen stiller op i en 4-3-3 opstilling, som han også gjorde det i Europa League-kvalifikationen, hvor Brøndby vandt med 4-1 hjemme over FC Inter Turku torsdag. Derudover er det ventet, at han roterer lidt i forhold til holdet torsdag.

Brøndby er uden den skadede midtbanespiller Hany Mukhtar, mens Besar Halimi heller ikke er med i truppen, da han ifølge 3point.dk har fået lov til at se sig om efter en ny arbejdsgiver. Derudover er Ante Erceg heller ikke med. 

Simon Hedlund er i karantæne, efter han fik rødt i sidste kamp i mesterskabsspillet mod OB i sidste sæson.

Silkeborg IF:
Oprykkerne fra Silkeborg IF er tilbage i landets bedste fodboldrække efter bare en enkelt sæson i den næstbedste. Træneren, der førte holdet op, hedder Michael Hansen, men han er blevet head of coaching i SIF, og i stedet er det tidligere Brøndby-chef Kent Nielsen, der har ansvaret for SIF's førstehold.

Kent Nielsen overtager en ung og talentfuld trup, hvor man har brugt sommerpausen på at sige farvel til Mikkel Vendelbo, Peter Friis Jensen, Casper Sloth og Stephan Petersen, mens man har hentet Nicolai Vallys, Emil Holten og Mads Kaalund. De tre nye folk er unge og uden Superliga-erfaring.

Derfor bliver cheftræner Nielsen vigtig. Han skal sørge for ro på et hold, der ud over Ronnie Schwartz i angrebet ikke har mange Superliga-kampe på cv'et - specielt ikke, når Simon Jakobsen ikke er i startopstillingen, som alt tyder på i øjeblikket.

Profiler er der ikke mange af i Silkeborg, men hold øje med målmand Oscar Hedvall, en spændende, ung keeper, der greb chancen i foråret, og hold også øje med forsvarsspiller Frederik Alves Ibsen og midtbanespiller Mads Emil Madsen - begge ganske spændende spillere.

SIF kan spille 4-2-3-1, men har under Kent Nielsen spillet 4-4-2 i de tre testkampe - testkampe, som holdet i øvrigt alle har vundet.

Silkeborg er uden den skadede profil Magnus Mattsson, der ligesom venstre back Gustav Dahl og kantspiller Sebastian Jørgensen er væk i længere tid. Pelle Mattsson og Anders Hagelskjær er også skadede.

Karantæne:
Brøndby IF: Simon Hedlund
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-3): Schwäbe - Gammelby, Hermannsson, Jung, Mensah - Vigen Christensen, Radosevic, Kaiser - Tibbling, Wilczek, Uhre

Silkeborg IF (4-4-2): Hedvall - Crone, Alves Ibsen, Skou Jakobsen, Møller - Rochester, Madsen, Nambishi, Okkels - Schwartz, Maholli

Profilen:
Svenn Crone havde et fantastisk forår for Silkeborg og var i meget høj grad med til at spile klubben fra Søhøjlandet i Superligaen. Seks assists stod Crone for, da SIF fik hentet Viborgs forspring og endte som vinder af NordicBet Ligaen. Crone har også set skarp ud i forsæsonen, og nu skal han så op mod den klub, han forlod for et år siden, når SIF altså gæster Brøndby. Hold øje med Crone, der har et godt øje for medspillerne, når han formår at komme til baglinjen.

Vidste du, at..:
Sidst, de to hold mødtes, var i pokalfinalen for lidt over et år siden. Her endte Brøndby IF med at vinde opgøret 3-1 efter en finale, hvor Davit Skhirtladze havde bragt SIF foran. Den holdt kun et par minutter, inden Benedikt Röcker headede Brøndby tilbage i kampen. Nu mødes de to hold så igen, og de har byttet højre backs, for Jens Martin Gammelby spiller nu for Brøndby, mens Svenn Crone altså er på kontrakt i SIF.

Dom:
Hjemmeholdet er faovirt til opgøret og har på papiret en noget bedre trup, men der skal stadig arbejdes med nye tanker og ideer under Niels Frederiksen, der også vil ændre i formationen, og så sidder det måske i benene, at man har spillet mod FC Inter Turku torsdag.

Silkeborg kommer også til opgøret med en ny træner, men ellers er det meget de samme spillere, der skal løfte SIF, som det også var det i sidste sæson. Kan klubben være skap foran modstanderens mål, kan der måske ligge et point og lure for Kent Nielsens mandskab.

Umiddelbart bliver det dog en svær opgave for udeholdet, der nok må tilbage til Søhøjlandet med et nederlag. 2-1 til Brøndby.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus