• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Brøndby IF - SønderjyskE

Optakt: Brøndby IF - SønderjyskE

Med en sejr sikrer Brøndby IF andenpladsen i Superligaen, mens udeholdet fortsat er på jagt efter første sejr i mesterskabsspillet.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 19.00
Spillested: Brøndby Stadion
Slutspil: Mesterskabsspil
Dommer: Michael Johansen
På TV: 3+
Hashtag: #bifsje #sldk

Holdnyt:

Brøndby IF:
Brøndby IF kan takke målmand Frederik Rønnow for, at klubben tog fra Farum med en sejr på 1-0 og tre point. Den danske landsholdskeeper leverede en strålende præstation i målet, hvor han holdt Superliga-topscorer Marcus Ingvartsen fra fadet, og hvor han på et vigtigt tidspunkt i anden halvleg reddede en friløber fra Godsway Donyoh.

Nu står keeperen så over for SønderjyskE, og kan Frederik Rønnow igen sikre Brøndby tre point, er klubben også sikker på som minimum at slutte på andenpladsen i Superligaen. Det er godt gået af Alexander Zorniger, der er kommet ind med et nyt system i sommer og har haft stor succes. Førstepladsen i Superligaen er dog uden for rækkevidde.

Til opgøret mod SønderjyskE er Brøndby ude flere spillere. Grekor Sikosek og Christian Nørgaard sidder ude med karantæne, mens Thomas Kahlenberg fortsat er ikke er klar til at spille førsteholdsfodbold. Benedikt Röcker vender omvendt tilbage fra karantæne. Også Jan Kliment er tilbage efter to kampe på sidelinjen.

SønderjyskE:
Indtil videre har mesterskabsspillet ikke været nogen god erfaring for SønderjyskE, der har tabt de første fire kampe. Nu venter så en svær udekamp mod Brøndby, hvor SønderjyskE skal forsøge at rejse sig efter seneste nederlag på 1-2 hjemme til Lyngby.

Claus Nørgaard kan glæde sig over igen at råde over Nicolaj Madsen, der vender tilbage fra karantæne, og det er stort set det eneste positive for sønderjyderne. Sakari Mattila er ikke blevet klar ovenpå sygdom i seneste runde. Eggert Jonsson er stadig ude med en skade, mens Casper Olesen sikkert er det samme. Marc Pedersen er også stadig skadet, mens Mikkel Hedegaard er i karantæne.

Karantæne:
Brøndby IF: Christian Nørgaard og Gregor Sikosek
SønderjyskE: Mikkel Hedegaard

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-1-2-1-2)
: Rønnow - Larsson, Hermannsson, Röcker, Crone - Austin - Holst, Phiri - Mukhtar - Pukki, Wilczek

SønderjyskE (4-1-4-1): Fernandes - Rodrigues, Kanstrup, Luijckx, Poulsen - Mattila - Kløve, Rømer, Madsen, Absalonsen - Uhre

Profilen:
Johan Absalonsen spillede i Brøndby fra 2004 til 2006, inden han tog turen videre til OB. Siden har den offensive spiller mødt Brøndby 23 gange i Superliga-regi, men han har kun scoret to gange mod sin tidligere arbejdsgiver. Måske kommer nummer tre på søndag.

Vidste du, at..:
De to klubber mødtes i sidste spillerunde i sidste sæson, og foran 19.000 tilskuere var SønderjyskE bagud med 0-1, men klubben fik det vendt og vandt med 2-1. Havde Sønderjyske tabt kampen, var sølvet i sidste sæson gået til FC Midtjylland.

Dom:
SønderjyskE har problemer for tiden, mens Brøndby IF ligger på en sikker andenplads i Superligaen.

Det ligner en kamp, som hjemmeholdet denne gang bør vinde, og det tror vi også, det ender med. SønderjyskE er uden flere spillere, og det kan få betydning i et svært udebaneopgør, hvor Brøndby tilmed kan sikre sig sølvmedaljer.

2-0 til hjemmeholdet ender det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus