• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Esbjerg fB - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Esbjerg-spillerne får første chance for revanchere sig, efter John Lammers stoppede som cheftræner i mandags. Brøndby skal forsøge at bygge videre på sejren over FC Nordsjælland i Niels Frederiksens første besøg i Esbjerg, siden han blev fyret der.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: Canal 9
Hashtag: #efbbif #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Sæsonens første trænerfyring i Superligaen gik ud over ham, der stod bag den største overpræstation i sidste sæson. Der gik 114 dage, fra John Lammers og co. fejrede bronzemedaljerne efter en kamp mod FC Midtjylland, til klubledelsen fortalte den hollandske træner, at han nu var arbejdsløs.

Esbjerg har peget på assistenten Claus Nørgaard som midlertidig afløser – både han og klubben siger, at der kommer en ny permanent løsning – og han får hjælp af den hidtidige transitions- og assistenttræner Lars Vind. Lars ”Lungi” Sørensen, der tidligere har været både assistent- og cheftræner i klubben, træder fra sin rolle som head of coaching ind i trænerteamet.

John Lammers forsøgte i sin sidste kamp, da EfB tabte 3-0 til Randers FC, at blande kortene. Ind med to angribere, to offensive kanter og et generelt offensivt sats. Det lykkedes ikke. Spørgsmålet er, om Nørgaard går tilbage til den 4-5-1, som tjente holdet så godt i sidste sæson.

Han kan glæde sig over, at han råder Markus Halsti og Joni Kauko igen. De to sad ude mod Randers. Til gengæld fik Rodolph Austin rødt kort i den kamp, så han afsoner karantæne mod Brøndby.

Nyindkøbte Mohammed Dauda er ude af truppen med sygdom.

Brøndby IF:
Det går op og ned for Brøndby i Superligaen. Først syv point i tre kampe, så et nederlag til AC Horsens, dernæst sejre over Hobro IK og AaB, nederlag til AGF og FC Midtjylland og senest 4-2-sejr over FC Nordsjælland.

Så selv om Brøndby er favoritter til søndagens kamp, kan det blive Esbjergs redning, at gæsterne svinger så meget i deres præstationer.

Besøget på vestkysten bliver desuden Niels Frederiksens første, siden EfB fyrede ham for fire år siden. Det var samtidig startskuddet til den hyppige udskiftning på trænerposten i Esbjerg, som John Lammers ellers havde sat en stopper for med sine to år på posten, inden han selv fik sparket i mandags.

Frederiksen må stadig se bort fra langtidsskadede Kasper Fisker, Joel Kabongo og Simon Tibbling. Mens de to førstnævnte måske slet ikke kommer tilbage i denne sæson, er Tibbling ude i fem-seks uger endnu. Lasse Vigen har siddet uden for på det seneste med en skade, men er tilbage i truppen.

Karantæne:
Esbjerg fB: Rodolph Austin
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-5-1): Højbjerg – Anyembe, Brinch, Halsti, Lauridsen – Kristensen, ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko, Soiri – Petre

Brøndby IF (4-3-3): Schwäbe – Larsson, Rosted, Maxsø, Jung – Mukhtar, Radosevic, Kaiser – Hedlund, Wilczek, Lindstrøm

Profilen:
Hany Mukhtar ved allerede, at han forlader Brøndby til nytår, men der var ikke meget, der tydede på, at han mentalt allerede er i Nashville, da han fik sæsonens første startplads mod FC Nordsjælland. Mukhtar scorede det vigtige 3-1-mål, og hvad lige så vigtigt er: Han giver Niels Frederiksen endnu et alternativ til en skadesramt midtbane.

Vidste du, at..:
Esbjerg fB og Brøndby IF mødte hinanden fire gange i sidste Superliga-sæson, og førstnævnte gjorde rent bord: Fire vestjyske sejre, alle på ét mål, var kraftigt medvirkende til, at EfB sluttede over Brøndby i tabellen.

Dom:
Der er ikke meget, der taler for, at hjemmeholdet vinder den her kamp. Det skulle da lige være, hvis holdet leverer en af den slags trodsreaktioner efter en trænerfyring, som man altid hører om. Eller hvis Brøndby rammer en af de dage, hvor holdet, ja, ikke rammer dagen.

Ellers peger det meste jo på, at nummer tre slår nummer 13, og det bliver da også buddet herfra. Brøndby vinder 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: