• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Esbjerg fB - Hobro IK

Begge hold kom spillemæssigt godt fra start, men fik ikke de optimale antal point ud af premiererunden. Nu mødes de i Esbjerg.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Jørgen Daubjerg Burchardt
På TV: TV3 Max
Hashtag: #efbhob #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
To gange i sidste sæson scorede Esbjerg til 2-2 i overtiden mod FC Midtjylland, og i fredagens Superliga-premiere fik holdet så sin egen bitre medicin. Indskiftede Mikael Anderson scorede kampens eneste mål i det 90. minut, og så vandt FCM en kamp, som Esbjerg havde fortjent uafgjort i.

Men selv om det sene nederlag selvfølgelig gjorde ondt, kan EfB-spillerne finde opmuntring i deres præstation. Særligt i anden halvleg havde de de midtjyske vicemestre på hælene og burde have bragt sig foran, inden modstanderen gjorde. Det lover godt for en sæson, hvor det store spørgsmål er, om holdet kan holde sin høje kadence fra oprykningssæsonen.

FC Midtjylland-kampen bød på debut til det finske nyindkøb Pyry Soiri og landsmanden Noah Nurmi, der har tilbragt halvandet år i EfB’s ungdomsafdeling. Ugen siden opgøret kastede desuden endnu en sommertilgang af sig, da Esbjerg købte Viktor Tranberg i FC Nordsjælland. Stopperen fik dog en hård start i klubben, da han var med til at lukke fire mål ind i 7-1-nederlag til FC Midtjylland i reserveligaen.

Esbjerg-truppen er stort set skadesfri. Emmanuel Oti Essigba sad over i premieren, men er tilbage i træning. Han er dog ikke blevet klar til at spille. Markus Halsti, der fik et par dages fri, har også trænet med igen og er omvendt en del af kamptruppen. Rodolph Austin er også en del af truppen.

Yuri Yakovenko udgik under opvarmningen mod FCM, men ukraineren formåede alligevel at komme med i truppen mod Hobro.

Hobro IK:
Hvis Hobro-fansene var ængstelige forud for sæsonen, var der ikke noget at sige til det. Deres hold sikrede sig med nød og næppe endnu et år i Superligaen, og denne gang kunne de se frem til, at tre hold rykker ned. Men holdet gjorde sit til at gøre dommedagsfrygten til skamme i første runde.

Ganske vist fik det ”kun” 1-1 mod AGF efter at have været foran, men også for Hobro var præstationen opmuntrende. AGF havde svært ved at spille sig gennem forsvaret, og når nu Hobro netop led under, at defensiven lukkede for mange mål ind i den seneste sæson, var det et stort plus.

Offensiven med Pål Kirkevold, Emmanuel Sabbi, Edgar Babayan og Oliver Thychosen gav også prøver på, hvorfor den ser spændende ud. Særligt 1-0-målet var et studie i kontraspil.

Til gengæld måtte Mads Hvilsom, der ellers var startet inde, udgå efter bare et kvarters spil. Han fik et riv i lysken, der dagen derpå var ”helt smadret”, som han selv sagde. Han ved endnu ikke, hvor længe han sidder ude, og han er heller ikke med mod Esbjerg.

Frans Dhia Putros, Mathies Skjellerup, Alexander Molberg og Alexander Baun sad over mod AGF.

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-5-1): Højbjerg – Anyembe, Austin, Halsti, Lauridsen – Kristensen, ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko, Soiri – Petre

Hobro IK (4-4-2): Rask – Bøge, Ahmedhodzic, Minor, Tjørnelund – Sabbi, Brix-Damborg, Mejlstrup Pedersen, Babayan – Thychosen, Kirkevold

Profilen:
Jesper Rask var måske Superligaens mest udskældte målmand i sidste sæson, men han fik fornem oprejsning med et par brandkampe i de afgørende playoffdyster, der sikrede Hobro overlevelse. Igen i premieren mod AGF havde han et par gode redninger, så han ligner en mand, der har tænkt sig at fortsætte i denne sæson, hvor han slap i sidste.

Vidste du, at..:
Det plejer at være målrigt, når de to hold mødes. I historiens hidtil 10 opgør mellem Esbjerg og Hobro har de scoret 36 mål i alt. Kun to gange er de gået fra banen, uden at mindst et hold scorede to mål.

Dom:
Begge hold kom fra premieren uden det maksimale udbytte, men med opmuntrende præstationer. Derfor bliver det spændende at se, hvem der lykkes bedst med at tage de gode takter med videre.

Logikken antyder, at Esbjerg vinder kampen. Værterne kommer trods alt direkte fra en tredjeplads i sidste sæson og har hjemmebane. Den logik går vi med i dette bud, der lyder på en 2-1-sejr til EfB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus