• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Esbjerg fB - Lyngby BK

Foto: Getty Images

Hiver Esbjerg Lyngby med ned i dyndet i bunden af Superligaen, eller trækker oprykkerne væk fra EfB og de andre hold i nedrykningszonen?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #efblbk #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Før seneste spillerunde kunne Esbjerg-folket med en vis ret hævde, at holdet var uheldigt med kun at have ét point i Superligaen. Nederlagene var tætte, og flere af dem kunne lige så godt have været sejre.

Men 4-0-ydmygelsen i Aalborg var ikke misvisende. Måske kun i den forstand, at det kunne have været endnu værre. Det satte en tyk streg under, at EfB har åbnet sæsonen så langt fra jublen over bronzemedaljerne før sommerferien, som man kan komme.

I løbet af ugen har cheftræner John Lammers efterlyst forstærkninger: Nogle af hans spillere er blevet for magelige, fordi de er for sikre på at starte inde, mener hollænderen. Han er i øvrigt tilbage på bænken, efter han havde karantæne mod AaB.

Mindst én af de sædvanlige profiler, Jacob ”Lungi” Sørensen, kommer dog helt sikkert ikke til at starte inde mod Lyngby, for han har karantæne. Derudover har Emmanuel Oti Essigba ikke været udtaget til truppen en eneste gang i denne sæson og er det ikke igen, og han lader ikke til at være en del af klubbens planer.

Lyngby BK:
Hvor pilen mest peger ned for EfB, peger den i begge retninger for Lyngby. For mens nederlagene til OB, SønderjyskE og FC København har været klare, har holdet trods alt vundet to af fem kampe og ligger på tiendepladsen. Der er kun ét point op til top 6.

Det facit kan oprykkerne med garanti godt leve med, hvis det gentager sig, når sæsonen er slut. Det betyder overlevelse, og det er i første omgang målet, når man er ny i Superligaen. Især når tre hold rykker direkte ud.

Senest tabte Lyngby 2-0 i Telia Parken, og det er der ikke noget usædvanligt i, så det trækker næppe al selvtilliden ud af holdet. Her var der stort set fuld plade på kampklare førsteholdsspillere, bortset fra midtstopperen Lasse Nielsen. Han er fortsat skadet og derfor heller ikke med mod Esbjerg.

Desuden har unge Gustav Harlev ikke været med i de første kampe for Lyngby.

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
Lyngby BK: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-5-1): Højbjerg – Anyembe, Austin, Halsti, Lauridsen – Kristensen, Brink, Parunashvili, Kauko, Soiri – Yakovenko

Lyngby BK (3-4-3): Mikkelsen – Winther, Enghardt, Geertsen – Fosgaard, Ørnskov, Christjansen, Da Silva – Riel, Gytkjær, Nielsen

Profilen:
Når Esbjerg skulle bruge et mål i sidste sæson, var det som regel Joni Kauko, der scorede det. Finnen har endnu ikke scoret i denne, og i takt med at holdet er faldet i niveau, er han det samme. EfB har brug for at Kauko og de andre profiler genfinder deres form fra oprykningssæsonen, hvis holdet skal væk fra bunden.

Vidste du, at..:
Selv om begge hold er rykket op og ned nogle gange de seneste år, har Esbjerg og Lyngby kun mødt hinanden i ligasammenhæng to gange siden 2011. Til gengæld har de mødt hinanden tre gange i pokalturneringen i samme periode.

Dom:
For begge hold vil tre point lune gevaldigt: EfB, fordi holdet så får kontakt med klubberne uden for nedrykningszonen (herunder søndagens modstander), og Lyngby, fordi holdet dermed lægger afstand til bunden (herunder søndagens modstander).

Ingen af dem kommer dog til at fejre en sejr i denne runde. Opgøret ender i stedet 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus