• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Esbjerg fB - Randers FC

Foto: Getty Images

Der er vigtige point i bunden på spil, når Randers FC gæster Esbjerg fB. Ingen af holdene kan særlig godt tåle at tabe.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Morten Krogh
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #agfaab #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Lige så ofte som det var stolpe-ind for Esbjerg i sidste sæson, er det stolpe-ud for holdet i denne.

Mod AGF i seneste runde var holdet måske bedst set over hele kampen og burde i hvert fald have været foran ved pausen. Men AGF var bedst til det, der er vigtigst: at sparke bolden i mål. Derfor gik EfB fra banen med færre point, end holdet havde spillet til, hvilket er ved at blive et tilbagevendende tema.

Sidste sæsons bronzevindere har dog brug for at vende den tendens, hellere før end senere, for de ligger aktuelt til nedrykning, og netop søndagens modstander, Randers FC, indtager den første plads lige over nedrykningszonen. Forskellen på nederlag og sejr er stor.

Yuri Yakovenko vender tilbage fra karantæne, men har måske mistet sin plads til Adrian Petre, der scorede to gange i forrige runde mod Silkeborg IF. Derudover har Esbjerg ophævet kontrakten med Emmanuel Oti Essigba siden seneste Superliga-runde.

Mathias Kristensen var helt udeladt af truppen i seneste runde, sat af simpelthen, og det er han igen.

Randers FC:
Det var tiltrængt for Randers FC, at holdet vandt lige inden landskampspausen. Dels var det fire kampe siden sidst, dels var det rarere at gå på pause med en succesoplevelse, dels var det mod Silkeborg, som ligger allersidst i tabellen, men som ville have overhalet Randers med en sejr.

Den hellige gral er dog langt fra velbevaret for kronjyderne, der kun undslipper nedrykningspladserne ved at have en bedre målscore end Hobro IK. Spørgsmålet er så, om sejren mod Silkeborg var et vendepunkt eller bare et eksempel på, hvorfor SIF endnu ikke har vundet i denne sæson.

Lige såvel som Esbjerg kan lægge sig op på siden af Randers med en sejr, kan Randers lægge betryggende afstand til i hvert fald EfB og måske også andre bundhold ved at vinde. Det bliver dog uden Simon Graves, den unge midtstopper, der lige netop havde vundet en plads i startopstillingen, og så blev skadet. Også Mathias Nielsen og Issah Salou er ude.

Til gengæld har Randers sommerindkøbet Alhaji Kamara med igen ovenpå en skade.  

Randers har også ophævet kontrakten med en spiller siden seneste runde: Marcus Mølvadgaard er, for første gang siden han var 12 år, ikke Randers-spiller.

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-5-1): Højbjerg – Anyembe, Austin, Halsti, Lauridsen – Dauda, ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko, Soiri – Petre

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kopplin, Piesinger, Marxen, Conboy – Kallesøe, Hammershøy-Mistrati, Rømer, Lobjanidze – Egho, Riis

Profilen:
Randers FC regnede med at sælge Saba Lobjanidze – og Lobjanidze havde formentlig selv regnet med at blive solgt – men georgieren er stadig i klubben. Han har med fire mål og ét oplæg i otte kampe leveret varen, selv om han troede, han var på vej væk, og Randers har brug for, at han fortsætter, selv om han måske ærgrer sig over, at hans store skifte ikke kom i stand.

Vidste du, at..:
Randers har det historiske overtag mod Esbjerg. Holdene har mødt hinanden 34 gange i Superligaen, og EfB har kun vundet otte. Derudover har esbjergenserne ikke vundet i de seneste seks forsøg mod søndagens gæster.

Dom:
Begge holds store problem i denne sæson har været målscoringen, særligt Esbjerg, der kun har lavet fire, hvilket tyder på en målfattig kamp.

Buddet herfra er, at begge hold scorer et enkelt mål hver og dermed får en uafgjort, som de ikke rigtig kan bruge til det store – udover at glæde sig over, at de ikke lod modstanderne vinde. Det er, som beskrevet ovenfor, også vigtigt nok.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus