Optakt: AC Horsens - OB
2017-02-17 11:16

Årets anden Superliga-kamp er et semi-lokalt opgør mellem EfB og SønderjyskE, der henholdsvis kæmper mod nedrykning og for en plads i mesterskabsspillet.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 20.15
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Peter Munch Larsen
På TV: Canal 9
Hashtag: #efbsje #sldk

Få tipsbladet.dks spilforslag til Superliga-runden. Klik her.

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Der var både brandudsalg og shop-amok i Esbjerg i transfervinduet; seks spillere forlod klubben, og fem kom til. Derudover hentede man vinterens tredje georgier få dage efter vinduets lukning. Man har luget ud i de spillere, der ikke var dedikerede til sagen, men der er ingen andre end (forhåbentlig) EfB selv, der ved, hvad de nye kan.

Den nyeste, Lasha Parunashvili, er blevet hentet ind som gardering på den centrale midtbane, hvor Jesper Jørgensen er ude i seks-otte uger, og Jeppe Andersen først lige er begyndt at træne efter tre måneders pause.

Parunashvili har dog ikke fået arbejdstilladelse i Danmark endnu og får det næppe inden fredag, og Budu Zivzivadze er siet fra i truppen. Det betyder blandt andet, at Jacob ”Lungi” Sørensen, søn af cheftræner Lars, har udsigt til en startplads. Den 18-årige midtbanespiller blev permanent medlem af førsteholdstruppen i januar og har spillet ét Superliga-minut i karrieren.

EfB går ind til kampen med en blandet optakt, hvad resultater angår. Tre sejre, to uafgjorte og to nederlag, senest 2-1 i Aarhus i søndags, er hverken en katastrofe eller en triumf. Den vigtigste pointe må dog at være, at atmosfæren omkring førsteholdet synes forbedre markant.

SønderjyskE:
Også i Haderslev har der været profilafgang i januar, da Marc Dal Hende, Janus Drachmann og Simon Kroon alle skiftede til FC Midtjylland, og cheftræner Jakob Michelsen gik til Hammarby.

Sidstnævnte er blevet erstattet af Claus Nørgaard, og SønderjyskE har hentet både Eggert Jonsson, Marko Mitrovic, Christian ’Greko’ Jakobsen og ikke mindst Simon Poulsen til klubben.

Sidste sæsons sølvvindere har dog heller ikke været forskånet for skader, der tværtimod har været et af de store temaer i klubben i opstarten. Meget tyder på, at Jonsson, Nicolaj Madsen, Marc Pedersen og Teit Jacobsen alle må sidde over mod Esbjerg. Der er dog chance for, at nogle af dem kan få nogle minutter på Blue Water Arena..

Til gengæld kan SønderjyskE glæde sig over at have fået gang i målscoringen i den sidste træningskamp mod AC Horsens. Her scorede holdet tre mål, alle ved Mitrovic, mod Horsens’ to, og det var lige så mange som i de hidtidige fem testkampe.

Karantæne:
Esbjerg fB: Kakabadze
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-2-3-1): Højbjerg - Hagelskjær, Nordvik, Katsikas, Tsimikas – Pálsson, Sørensen - Mabil, Söder, Oti Essigba - McGrath

SønderjyskE (4-1-4-1): Fernandes - Pedersen, Kanstrup, Luijckx, Ritter – Mattila - Greko, Kløve, Rømer, Absalonsen - Uhre

Profilen:
Det største talent, som SønderjyskE nogensinde har udviklet, er tilbage i klubben. Simon Poulsen er med sine 25 landskampe et stort navn, og med rødder på Als kender han regionen. I en vinter, hvor der var mest snak om profilsalg, var det et stærkt signal fra SønderjyskE at hente Poulsen, der dog kom sent ind i opstarten med sit nye hold.

Vidste du, at..:
SønderjyskE er en skrækmodstander for Esbjerg. Hjemmeholdet har ikke vundet i de syv seneste indbyrdes opgør (fire nederlag, tre uafgjorte), og vi skal tilbage til foråret 2014 for at finde den seneste sejr: 2-1 på hjemmebane.

Dom:
Der er ikke mange ting, der tyder på, at Esbjerg vinder den kamp. Statistikken er mod dem, tabellen er mod dem, og deres potentielt store fravær af nye og gamle spillere er mod dem. SønderjyskE har bestemt også sine problemer at slås med, men burde være mere sammenspillet. Vi tror på en 0-1-sejr til gæsterne.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO