• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Esbjerg fB - SønderjyskE

Foto: Getty Images

Begge hold kommer med gode resultater i frisk erindring, men begge har også brug for point søndag middag.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Sandi Putros
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #efbsje #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Det var lige ved, at den gode stemning efter trænerskiftet forduftede ud i den kølige luft over Casa Arena Horsens, men til allersidst scorede Joni Kauko til 1-1 på straffespark, og så kunne EfB'erne alligevel godte sig i bussen på vej hjem mandag aften.

Nu er Esbjerg noteret for to sejre og en uafgjort, siden klubben fyrede John Lammers, og hvad vigtigere er: Horsens lagde ikke fem points afstand til EfB i bunden af Superligaen.

Der ligger holdet dog stadig, helt nede på en af de placeringer, der betyder nedrykning, når sæsonen slutter. Så EfB har i den grad stadig brug for point, når SønderjyskE kommer på besøg. Og i de næste to runder venter FC København og FC Midtjylland, hvor man som nedrykningstruet ikke kan forvente nogen point.

Førnævnte Kauko burde desuden være klar til at spille hele kampen. Han udgik med en skade i forrige runde mod Brøndby IF, men kom ind og fik lidt over en halv time mod Horsens. Dermed er Esbjerg-truppen både skades- og karantænefri.

SønderjyskE:
Er man typen, der ser glasset som halv fyldt, ville man nok sige, at SønderjyskE er midt i en stime på fire kampe uden at tabe og i øvrigt kun ét nederlag i de syv seneste runder.

Hælder man mere til, at glasset er halvt tomt, ville man nok nærmere udlægge det som én sejr i syv kampe – i øvrigt den første siden juli måned.

Begge er korrekte, og de siger noget om SønderjyskE’s pudsige resultatliste, der tæller 6 uafgjorte i 11 kampe i denne sæson. Det giver en foreløbig ottendeplads før 12. spillerunde, hvilket vel selv halvt-tomt-typerne må betegne som godkendt.

Det er dog tæt i Superligaens midte: SønderjyskE har tre point op til fjerdepladsen og tre ned til nummer 11. Af samme årsag vil tre nye point lune.

Holdet må som sædvanlig undvære anfører Marc Pedersen, der er langtidsskadet. Holdet må også undvære profilen Eggert Jónsson.

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-3-3): Højbjerg – Anyembe, Austin, Halsti, Lauridsen – ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko – Dauda, Petre, Soiri

SønderjyskE (4-3-3): Mielitz – Bah, Luijckx, Banggaard, Gartenmann – Jakobsen, Albæk, Rojas – Hassan, Lieder, Absalonsen

Profilen:
SønderjyskE mister noget offensivt, når den højrebenede Gartenmann, der er lige så god i midterforsvaret som på backen, spiller i venstre side af forsvaret. Til gengæld har han været med til at stabilisere defensiven, og holdet har kun indkasseret to mål i hans fire kampe på venstre back. Har udviklet sig til en altmuligmand i forsvaret.

Vidste du, at..:
Esbjerg er et af de hold, Glen Riddersholm klarer sig bedst mod. I snit har han hentet 1.95 point pr. kamp, hvilket han kun overgår mod Viborg FF og AC Horsens (mindst ti kampe). Den næste på listen? SønderjyskE, såmænd.

Dom:
På sin vis er begge hold eksponenter for en gennemgående tendens i Superligaen: ustabile resultater. Derfor afhænger udfaldet af, hvilken udgave af henholdsvis Esbjerg og SønderjyskE vi får at se søndag middag.

De lyseblå gæster har dog vist et højere bundniveau i denne sæson og kommer lige fra en sejr over Brøndby IF. Derfor lyder buddet på en smal 1-0-sejr til SønderjyskE.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus