Superliga

Optakt: Esbjerg - SønderjyskE

Søndag kl. 14.00 hilser Esbjerg foråret og SønderjyskE velkommen på Blue Water Arena. En kamp, der kan sætte Esbjerg afgørende af i bunden.

Status:
Esbjerg ligger som den ene af de to nedrykkere, men vinder de over SønderjyskE, så vil de kun være to point efter sønderjyderne. Den nederste halvdel af Superligaen møder hinanden på kryds og tværs i første runde, derfor vil en sejr med stor sandsynlighed betyde farvel til næstsidstepladsen for Esbjerg.

Træner Ove Pedersen har lagt op til et mere defensivt indstillet Esbjerg-hold i dette forår, da han har rykket Nymann væk fra backen og op på kanten, mens Kian Hansen kommer ind og styrker med sine defensive kvaliteter. Og så er rutinerede Lars Winde blevet foretrukket i målet, fremfor den unge Lukas Hradecky. Måske med håbet om mere stabilitet i det forsvar, der lukkede flest mål ind i efteråret.

SønderjyskE vil med en sejr sætte Esbjerg afgørende af i nedrykningsspillet, da sønderjyderne så vil have otte point ned til rivalerne fra vest. SønderjyskE er da også kendt som et hold, der får point i de vigtige bundkampe.

SønderjyskE har rustet op med spillere som Søren Frederiksen, Hannes Eder og Eyjólfur Hédinsson, der alle går direkte ind i startopstillingen. Hedinsson er der store forventninger til i Haderslev, og han kan gå hen og blive en profil fra start i Superligaen.

Profil:
Søren Rieks får lov til at spille som hængende angriber bag Janssen, og det er der, Rieks er bedst. Den unge esbjergenser har haft en god opstart, og det bliver interessant, om han kan finde tilbage til sin gamle storform. Med fuldt fokus på at sætte Esbjergs angreb op og afslutte disse, kan Rieks for alvor blive farlig.

Dom:
Det ligner en uafgjort. Kampen har for stor betydning til, at Esbjerg kan tåle at tabe. Til gengæld kan SønderjyskE med en sejr sætte vestjyderne helt af i bundkampen. Derfor ender kampen 1-1.

Bud på startopstillinger:
Esbjerg (4-4-1-1)

Winde – K. Hansen, Risp, Høgh, Conboy – Nymann, Persson, Karlsen, Smárason – Rieks - Janssen

Skader: Martin Fribrock
Karantæner: Vendelbo

SønderjyskE (4-3-1-2)

Coe - Storbæk, Østli, Eder, Sidorenkov - Thomsen, Skúlason, Hédinsson - Hansen - Frederiksen, Fabricius

Skader: Michael Larsen
Karantæner: Kucukovic