Optakt: FC Nordsjælland - Hobro IK
2016-03-13 12:20

Der er topbrag i Parken, hvor FC København kan sende AaB helt ud af mesterskabskampen.

Kampfakta:
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Jakob Kehlet
Kampstart: Søndag klokken 19.00 
På tv: 3+
Twitter: #fckaab #sldk
 
Holdnyt:
FC København:
FC København er i udbrud i Superligaen og slap fra Aarhus med et point på trods af den tidligere udvisning til Mathias "Zanka" Jørgensen. Ståle Solbakkens hold har leveret og har til fulde udnyttet konkurrenternes slingrekurs. Forspringet til AaB og SønderjyskE er nu på syv point, og hjemmeholdet har chancen for at skyde nordjyderne helt og aldeles ud af guldkampen søndag aften. Dog er Youssef Toutouh tilbage for Ståle Solbakkens mandskab. 
Ud over karantænen døjer FCK med skavanker hos Pelle Nilsson. 
 
AaB:
AaB dummede sig fælt med nederlaget til OB. Nu troede de fleste ellers, at nordjyderne stod som den største konkurrent til FCK i mesterskabskampen. AaB kan med en sejr i Parken melde sig tilbage i guldjagten, men et nederlag vil sende holdet agterud og rebet til topholdet vil være kappet. 
Ud over Jakob Ahlmanns skade er der næsten frit valg på hylderne hos træner Lars Søndergaard, der dog må undvære Gilli Rólantsson grundet sygdom. 
 
Karantæne:
FC København: Mathias "Zanka" Jørgensen
AaB: Ingen
 
Bud på startopstillinger:

FC København (4-4-2): Olsen - Ankersen, Antonsson, Johansson, Augustinsson - Kusk, Kvist, Delaney, Verbic - Jørgensen, Santander
 

AaB (4-4-2): Larsen - Kristensen, Petersen, Pedersen, Blåbjerg - Børsting, Würtz, Risgård, Thomsen - Spalvis, Enevoldsen
 
Profilen:
Topscorer Lukas Spalvis fik godt nok scoret i sæsonåbneren, men træner Lars Søndergaard har forklaret, at al virakken omkring det kommende klubskifte og lidt fysiske skavanker har fjernet Spalvis fulde fokus på træningsbanen. Det fokus må og skal angriberen have genfundet, hvis AaB skal true FC København i Telia Parken.
 
Vidste du, at...:
De seneste syv gange AaB har gæstet Parken i Superligaen er det endt med FCK-sejr. Efterårets kamp endte 4-2 til FC København - de to AaB-scoringer er de eneste AaB har scoret i de syv nederlag, der samlet giver en målscorer i FCK-favør på 22-2.
 
Dom: 
FC København har serven og kan nærmest sikre sig matchbolden ved endnu engang at vinde over AaB i Parken. Presset er derfor enormt på AaB, der meget gerne skal hente tre point. Der kommer gang i Parken søndag aften, og FC Københavns mentale overskud bliver udslagsgivende. FC København vinder for ottende gang i træk over AaB i Parken og drøner videre mod mesterskabet. FCK - AaB 2-1
 
Form, tabel og indbyrdes kampe:
 
 

 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO