• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - AaB

Optakt: FC København - AaB
Foto: Getty Images

Det lokale fodboldhold vinder ikke nogen popularitetskonkurrence i Aalborg, men en sejr i nationalarenaen vil helt sikkert hjælpe på folkestemningen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 20.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Anders Poulsen
Slutspil: Mesterskabsspil
På TV: Canal 9
Hashtag: #fckaab #sldk

Holdnyt:
FC København:
Et derby-nederlag til Brøndby IF gør ondt i FC København - fire af slagsen er næsten utåleligt. Ikke desto mindre er det nu fire nederlag til lokalrivalen, FC København er oppe på i denne sæson, efter at det søndag blev til en 1-2-bét på udebane. Forrige mandag blev det også til et nederlag i Herning, så FCK har nu tabt to kampe i træk.

Det er naturligvis ikke godkendt for FC København, men der er ingen grund til at lange en alt for voldsom kritik ud efter de danske mestre på baggrund af de seneste to kampe. Selv om det er en nem sætning at fyre af i nederlagets stund, kan man ikke være uenig med FCK'erne, når de hævder, at det ikke var meget, der skulle være gået anderledes mod FCM og Brøndby, før det var endt helt anderledes. 

I begge kampe formøblede FC København en føring, og det er naturligvis kritisabelt. 

Rasmus Falk startede inde på den centrale midtbane mod Brøndby IF, og det ligner den nye idealopstilling for Ståle Solbakken. Det er naturligvis bekymrende for William Kvist, der omvendt ikke har præsteret stort i denne sæson.

FC København fik Pieros Sotiriou skadet mod Brøndby, og han misser løvernes kommende kampe. Det samme gør Andrija Pavlovic. Det vil formentlig betyde, at Jonas Wind starter inde for de danske mestre. Erik Johansson kan få comeback mod AaB, mens løverne fortsat må undvære Robin Olsen.

AaB:
Det lokale fodboldhold vinder ikke nogen popularitetskonkurrence i Aalborg i øjeblikket, men en sejr i nationalarenaen vil helt sikkert hjælpe på folkestemningen. Så er det selvfølgelig bare bekymrende, at nordjyderne ikke har formået at vinde en Superliga-kamp i Parken siden maj 2007.

AaB har på papiret haft en fin sæson. At nå mesterskabsspillet og kvartfinalen i DBU Pokalen ser ganske pænt ud, men spillet har ikke været prangende i størstedelen af sæsonen, og det er det, der irriterer AaB-fansene. De bolsjestribede nordjyder plejer at stå får seværdig og teknisk fodbold. Det har ikke været tilfældet i denne sæson, og det hører de for nu.

Et fair spørgsmål er da også, om Morten Wieghorst har rykket AaB tilstrækkeligt i de 500 dage, han har været cheftræner?

AaB vandt senest 2-0 over AC Horsens og snuppede dermed den første sejr i mesterskabsspillet. Holdet er otte point efter FC København i tabellen og kan med en sejr onsdag aften måske bringe spændingen om fjerdepladsen tilbage.

Jannik Pohl blev skadet mod AC Horsens, og der venter angriberen en pause på tre-fire uger. Heller ikke Rasmus Würtz, Patrick Kristensen, Edison Flores, Marco Ramkilde og Jakob Ahlmann er med i bussen til hovedstaden. Jores Okore afsoner sin anden af tre karantænedage.

Karantæner:
FC København: Ingen
AaB: Jores Okore

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Andersen - Ankersen, Vavro, Lüftner, Boilesen - Skov, Zeca, Falk, Fischer - Wind, Santander

AaB (4-4-2): Rinne - Pallesen, Pedersen, Blåbjerg, Klitten - Kusk, Risgård, Abildgaard, Rolim - Ali, Safranko

Profilen:
Med mindre Ståle Solbakken vælger at smide Viktor Fischer i front og som en forlængelse heraf ændre på midtbanen, så starter Jonas Wind inde for første gang som FCK-spiller, når løverne møder AaB. Den unge angriber har fået chancen i dette forår, og med skaden til Pieros Sotiriou ligner han makkeren til Federico Santander. Det bliver i hvert fald ikke Andrija Pavlovic. Det skal blive spændende at se, hvad Jonas Wind kan udrette mod AaB.

Vidste du, at..:
Kasper Kusk er tilbage på sin gamle hjemmebane efter januar-skiftet til AaB. Kusk vil formentlig meget gerne drille sine tidligere holdkammerater med en scoring, men kantspilleren har faktisk aldrig formået at score mod FC København som AaB-spiller.

Dom:
FC København plejer at slå AaB på eget græs, og hvis de kan ramme niveauet fra Brøndby-kampen, ligger der formentlig også tre point og venter onsdag aften. Det er selvfølgelig en udfordring, at Pieros Sotiriou ikke er med, men omvendt er AaB også plaget af skader. Så på den front står det 1-1.

Sådan står der imidlertid ikke på måltavlen efter de 90 minutter. Her står 2-0 til FC København.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus