• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - AC Horsens

Den katastrofale sæson i fjor er lagt i graven, og nu begynder FC København på en frisk med en hjemmekamp mod sidste sæsons sensation fra Horsens.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 18.00
Spillested: Telia Parken, København 
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fckach #sldk

Holdnyt:
FC København:
De fleste i og omkring FC København har glædet sig til, at stillingen i Superligaen blev nulstillet. Nu handler det om at komme godt fra start, og løverne er store favoritter i premieren mod AC Horsens.

Sommeren har budt på en del udskiftninger i FCK-truppen, og især Federico Santander og Erik Johansson vil blive savnet. Dame N'Doye, Kenan Kodro og ikke mindst Andreas Bjelland ligner dog på papiret ganske kvalificerede afløsere, og så er svenske Sotirios Papagiannopoulos også ny mand i løveflokken.

Det ser ud til, at FCK kommer til at stille med et helt nyt midterforsvar i denne sæson. Sotirios Papagiannopoulos og Andreas Bjelland er formentlig Ståle Solbakkens foretrukne stopperpar, men sidstnævnte er først kampklar om et par uger.

Grundet spillersalg og VM-afgange har FCK-truppen været noget smal i løbet af sommeren, og Ståle Solbakken har medgivet, at han på et tidspunkt var lidt bekymret, men alle brikkerne nåede altså at falde på plads før sæsonstarten.

Viktor Fischer og William Kvist har holdt senere ferie end de øvrige FCK'ere på grund af VM, men de kan i princippet få en rolle mod AC Horsens, selv om de kun har få dages træning i benene. Pieros Sotiriou, Jonas Wind og Nicolaj Thomsen er ude med skader.

FCK varmede op til Superliga-premieren med en 1-0-sejr over KuPS i Europa League-kvalifikationen efter en professionel indsats i Finland. 

AC Horsens:
Bo Henriksens mandskab var Superligaens store overraskelse i sidste sæson, og klubben har rykket sig på mange parametre i løbet af de seneste sæsoner. Der er dog grund til en smule bekymkring i skrivende stund.

Den Gule Fare har sagt farvel til Ayo Simon Okosun, Jesse Joronen, Jonas Thorsen og Kjartan Finnbogason denne sommer, og det er bestemt ikke alle, der er blevet erstattet. Bo Henriksen har fastslået, at han skal have mindst tre nye spillere inden transferdeadline. Særligt tabet af Ayo Simon Okosun kan blive hårdt for østjyderne. Midtbanespilleren var med afstand den i Superligaen, der vandt flest dueller og hovedstød i sidste sæson, og han var på mange måder skræddersyet til ACH's spillestil.

AC Horsens har ikke set overbevisende ud i testkampene, og det venter altså mildt sagt en vanskelig premiere mandag aften. 

Bjarke Jacobsen var ude for et grimt uheld i en testkamp mod Vendsyssel FF, men han er med i premieren. AC Horsens var foruden Bjarke Jacobsen også uden Sammy Skytte, Lasse Kryger, Jonas Borring og Mathias Madsen i generalprøven mod Esbjerg, men det er kun Kryger, der ikke er med i bussen til Telia Parken.

I bussen sidder dog den tidligere FCK'er Martin Pusic. Han skrev kontrakt med AC Horsens søndag og kan lyndebutere mandag. 

Karantæner:
FC København: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Joronen - Ankersen, Papagiannopoulos, Vavro, Boilesen - Skov, Zeca, Gregus, Falk - N'Doye, Kodro

AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Juel Andersen, Reese, Kortegaard - Quist, Skytte, Jacobsen, Borring - Hansson, Drost

Profilen:
Dame N'Doye kan formentlig se frem til en kongelig modtagelse, når han træder ind i Telia Parken for første gang i seks år. Den tidligere FCK-stjerne er tilbage i løveflokken, og det skal blive uhyre spændende at se, hvad han kan anno 2018. Da han senest var i FCK, markerede han sig som en af de bedste angribere, der nogensinde har spillet i Superligaen. Er han stadig den samme i en alder af 33?

Vidste du, at..:
Hvis Dame N'Doye ellers kan huske AC Horsens, vil han erindre, at der lige præcis her er tale om en modstander, han ikke har de bedste minder om. Senegalseren scorede 59 Superliga-mål for FC København fra 2008 til 2012, men ikke et eneste var mod AC Horsens - han har spillet syv kampe mod østjyderne.

Dom:
Vi lærte i sidste sæson, at der er krummer i AC Horsens, og vi lærte, at Bo Henriksens mandskab bestemt også er i stand til at tage point fra de store hold i Danmark. Umiddelbart er det dog svært at få øje på, at der skulle være noget at komme efter for de gule i mandagens Superliga-premiere. AC Horsens vil dog formentlig være et ganske populært udehold i nationalarenaen efter sidste sæsons uforglemmelige 2-2-kamp mod Brøndby i næstsidste runde. Det var et resultat, man nærmest jublede mere over i hovedstaden end i Horsens.

FC København vinder 2-0 over AC Horsens.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus