• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Brøndby IF

Så er det blevet tid til sæsonens første derby. FC Købehavn får besøg af Brøndby IF i nationalarenaen søndag eftermiddag.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: 3+
Hashtag: #fckbif #sldk

Holdnyt:
FC København:
Ståle Solbakkens mandskab er oppe på tre sejre i træk i Superligaen, og de er vel at mærke kommet i hus uden at indkassere mål. Den lovende start på sæsonen har fået nogle af sårene fra sidste sæson til at hele, men Brøndby repræsenterer stadig et stort, blødende sår hos FCK-fansene.

FC København vandt ikke en eneste kamp over de blå-gule i sidste sæson, og hvis der er noget, man samler på i hovedstaden - udover titler - er det derbysejre. Nu har FCK chancen for at vise, at de også på det parameter er tilbage.

Det kører som nævnt for løverne i øjebliket, og især defensiven har set stærk ud. Om det hele skyldes Andreas Bjellands indtog på holdet er tvivlsomt, men han har i hvert fald givet FCK et løft. I den modsatte ende er Viktor Fischer og Dame N'Doye i storform, mens Rasmus Falk var flyvende i 1-0-sejren over OB i seneste runde.

FC København har spillet en del europæiske kampe, og holdet varmede også op til søndagens derby med et opgør mod CSKA Sofia i Bulgarien. Her vandt løverne 2-1 og gik dermed en god optakt.

Pieros Sotiriou er begyndt at træne med igen, men han bliver næppe klar til Brøndby-kampen. Jonas Wind er definitivt ude, mens Pierre Bengtsson er klar igen efter en mindre skade. Der er desuden tvivl om Andreas Bjelland, der måtte udgå med en skade mod CSKA Sofia. 

Brøndby IF:
Brøndby forsvarede førstepladsen i Superligaen med en 2-0-sejr over FC Nordsjælland i seneste runde. Farum-klubben er en svær størrelse for de fleste, men Brøndby var bedst og vandt fortjent i egen hule.

De blå-gule havde i mange år et kompleks i Parken, men det fik holdet bugt med i sidste sæson, og selv om det nu er en ny sæson, er nationalarenaen helt sikkert ikke nær så skræmmende et sted at spille som tidligere set med Brøndby-briller. 

Sommeren har budt på en større udskiftning i Brøndby-truppen, men spillestilen er den samme, og resultaterne har indtil videre ikke taget skade. Nye spillere som Marvin Schwäbe, Ante Erceg og Mikael Uhre er kommet godt i gang på Vestegnen.

Brøndby har haft en lille fordel i forhold til de øvrige mesterskabsbejlere i denne sæson, idet holdet ikke har haft europæiske kampe i kalenderen. Det har sparet klubben rejsedage og gjort opladningen til Superligaen lidt nemmere. Nu er Brøndby imidlertid checket ind i Europa League, og opvarmningen til søndagens derby bestod af en kamp i Serbien mod Spartak Subotica. Her leverede Alexander Zornigers mandskab en overbevisende præstation og vandt 2-0. 

Kevin Mensah er på skadeslisten som den eneste spiller i Brøndby IF.

Karantæner:
FC København: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Joronen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen - Skov, Zeca, Falk, Thomsen - N'Doye, Fischer

Brøndby IF (4-3-1-2): Schwäbe - Larsson, Arajuuri, Röcker, Jung - Radosevic, Tibbling, Fisker - Mukhtar - Erceg, Wilczek

Profilen:
Alexander Zorniger gav debut til Josip Radosevic mod FC Nordsjælland, og dermed var der lejlighed til at tage et nærmere kig på Brøndbys nye 6'er. Kroaten er i hvert fald ikke umiddelbart nogen Christian Nørgaard-klon. Radosevic er ikke helt så dygtig på bolden som Nørgaard, men han er en god bolderobrer og skåner bestemt ikke sig selv. Det skal blive spændende at følge ham i en kamp mod Brøndbys arvefjender.

Vidste du, at..:
Brøndby er ubesjeret i 17 udekampe på stribe. Undgår holdet at tabe i Telia Parken, tangerer det Superliga-rekorden for flest udekampe uden nederlag. Den rekord har FCK aktuelt alene.

Dom:
Vi ved, at det bliver intenst, og vi ved næsten med sikkerhed også, at det bliver målfattigt. FC København og Brøndby scorer ikke ret mange mål mod hinanden, og som regel er det også småt med chancer, så det handler om at kende sin besøgelsestid. FCK har i adskillige år haft overhånden mod Brøndby, men nu er det løverne, der jager, og det kan gøre søndagens opgør uhyre interessant. 

Buddet herfra bliver, at de to mandskaber deler i porten. 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus