• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Optakt: FC København - Esbjerg fB

Optakt: FC København - Esbjerg fB

FC København indleder jagten på det danske mesterskab med en hjemmekamp mod Esbjerg. Det bør give en hjemmesejr.

Af Martin Davidsen
Kampfakta: 
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Anders Poulsen
Kampstart: Søndag klokken 16.00
På tv: Canal 9
Twitter: #fckefb #sldk 
 
Holdnyt:
FC København:
I hovedstaden er FC København ikke bange for at lægge pres på sig selv. Meldingen er, at FC København selv er favorit til at vinde det danske mesterskab, så det er et vigtigt forår, klubben går ind i. 
 
Ståle Solbakken kan glæde sig over en opstart med fem sejre i fem kampe, men til gengæld er der en ny mand i målet, idet Stephan Andersen er skadet. Yousset Toutouh og Danny Amankwaa er heller ikke klar til Superliga-bold endnu, men ellers kan nordmanden stille et slagkraftigt hold. 
 
Esbjerg fB:
Jonas Dal har brugt vinterpausen på at sætte sit præg på Esbjerg-holdet, og der er sket et par ting og sager. Den sidste testkamp endte med et fint 0-0-resultat mod SønderjyskE, og vestjyderne virker klar trods skaden til nyindkøbet Andreas Nordvik.
 
Der er flere nye ansigter i EfB-truppen, og det skal blive interessant at se Ronnie Schwartz som ny frontløber på holdet. Samtidig er der comeback til Jesper Jørgensen, der kommer til at udgøre en stærk midtbaneakse sammen med Magnus Lekven. 
 
Med kun fem point ned til Hobro under nedrykningsstregen er der ikke råd til mange EfB-nederlag i foråret, så de skal forsøge at få point med fra nationalarenaen. 
 
Karantæne:
FC København: Ingen
Esbjerg fB: Ingen
 
Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2):

FC København (4-4-2): Olsen – Ankersen, Johansson, Zanka, Augustinsson – Kusk, Kvist, Delaney, Verbic – Jørgensen, Santander 
 
Esbjerg fB:

Esbjerg fB (4-4-1-1): Højbjerg – Hagelskjær, Brinch, Stenderup, Lauridsen – Andersen, Lekven, Jørgensen, Paulsen – Nielsen – Schwartz  
 
Profilen:
Ronnie Schwartz er ikke en populær mand i FCK-kredse efter hans hårde tackling på Tom Høgli som Brøndby-spiller i efteråret. Nu stiller han op for EfB og skal forsøge at score mod FCK-holdet. Schwartz er hentet ind for at gøre en forskel offensivt, og som afløser for Nicki Bille er der et hul, der skal udfyldes. Kan Schwartz markere sig i sin debut for sin fjerde Superliga-klub?
 
Vidste du, at...:
Esbjergs seneste sejr over FC København var i maj 2013. Her vandt EfB 2-0 i Parken, men FC København havde ikke noget på spil i opgøret, da guldmedaljerne var hjemme. Det er Esbjergs eneste sejr i de seneste 17 opgør.
 
Dom:
FC København har en klart bedre trup end Esbjerg, og Ståle Solbakkens tropper må være fulde af motivation forud for et forår, hvor man skal forsøge at sikre det første sæt guldmedaljer siden 2013.På hjemmebane plejer FCK at være usårlige, så vi byder på en hjemmesejr på 2-0.  

Superliga

Optakt: AaB - FC Nordsjælland

Begge hold tørster hårdt efter en sejr, men AaB kan bryste sig af ikke at have tabt til FC Nordsjælland i Aalborg læn...

Brøndby forlænger med Peter Bjur

Peter Bjur har fredag sat sin underskrift på en ny kontrakt med Brøndby IF. Klubben har nu papir på talentet indtil s...

Mere Superliga

Fokus