• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Esbjerg fB

Superligaens tophold får besøg af Superligaens overraskelse.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Jens Maae 
På TV: Canal 9
Hashtag: #fckefb

Holdnyt:
FC København:
Ståle Solbakkens mandskab er med afstand det bedste udehold i Superligaen i denne sæson, og det blev yderligere forstærket i seneste runde, hvor løverne vandt 6-1 i Horsens over et hjemmeholdet, der spillede en stor del af kampen med ti mand.

Som så mange gange før var det Robert Skov, der strålede klarest for FC København, og den tidligere Silkeborg-spiller noterede sig for karrierens første hattrick. Det gør ham til aktuel topscorer i Superligaen med 13 fuldtræffere.

FCK har en vigtig kamp i Europa League mod Bordeaux på torsdag, men løverne har i denne sæson været gode til at holde fokus på begge turneringer, så det vil næppe få nogen betydning for tændingsniveauet mod Esbjerg.

Søndagens opgør byder ikke på noget gensyn med Viktor Fischer. FCK har oplyst, at den danske landsholdsspiller fortsat er skadet, men til gengæld vender William Kvist og Denis Vavro tilbage. Spørgsmålet er, om Vavro glider direkte ind i startopstillingen, eller om Ståle Solbakken hellere vil bruge ham torsdag mod Bordeaux. 

Esbjerg fB:
Vestjyderne vil stadig efter 18 spillerunder kunne kalde sig sæsonens helt store overraskelse, men gassen er gået lidt af Esbjerg-ballonen på det seneste, og derfor er holdet nu nede som nummer fem. Oprykkerne er uden sejr i de seneste fire kampe.

I seneste runde mødte Esbjerg et hårdt presset AaB-mandskab med en ny cheftræner i spidsen, men det formåede vestjyderne ikke at udnytte, og i stedet endte det med en forbavsende stor sejr på 4-1 til de nordjyske gæster. EfB var i det opgør hæmmet af, at Lasha Parunashvili og Rodolph Austin, der har været to af klubbens bedste spillere i indeværende sæson, afsonede karantæne. De er begge tilbage mod FCK.

Esbjerg fB tog i kølvandet på AaB-kampen afsked med assisterende træner Johnny Mølby, der rykker til Belgien, hvor han skal supplere Jess Thorup i KAA Gent. EfB er på udkig efter en ny assistent til John Lammers.

Agus Garcia afsoner karantæne mod FCK.

Karantæner:
FC København: Ingen
Esbjerg fB: Garcia

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Joronen - Ankersen, Papagiannopoulos, Bjelland, Boilesen - Skov, Zeca, Gregus, Falk - Wind, N'Doye

Esbjerg fB (4-3-3): Højbjerg - Brinch, Austin, Halsti, Lauridsen - "Lungi", Parunashvili, Kauko - Kristensen, Petre, Oti

Profilen:
FC København er bedre end Esbjerg fB på de fleste parametre, men farten er et af de områder, hvor vestjyderne måske kan ramme hjemmeholdet, og her bliver Emmanuel Oti Essigba et meget vigtigt våben. Han vil med sikkerhed kunne true FCK-defensiven med sine dybe løb, men så er spørgsmålet bare, om Esbjerg-spilleren er dygtig nok, når det kommer til slutproduktet. Det er en generel udfordring for offensivspilleren.

Vidste du, at..:
Esbjerg fB statistisk set nok bare bør melde afbud til søndagens kamp. FC København har således vundet de seneste ni kampe i træk over Esbjerg fB i Superliga-sammenhæng, og vestjyderne har ikke scoret i de seneste tre. Senest Esbjerg besejrede FCK i ligaen var i 2013 - her var den nuværende FCK'er Peter Ankersen én af målscorerne i 2-0-sejren. 

Dom:
FC København kan vinde for tiende gang i træk over Esbjerg fB, og selv om oprykkerne har leveret flot i denne sæson, er det svært at forestille sig, at vestjyderne får point med fra hovedstaden søndag eftermiddag. FCK vinder en komfortabel 2-0-sejr. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus