• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Esbjerg fB

Foto: Getty Images

Københavnerne kan for første gang tage Metroen til Telia Parken, når de danske mestre møder Esbjerg fB i nationalarenaen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Canal 9
Hashtag: #fckefb #sldk

Holdnyt:
FC København: 
Landskampspausen må have føltes ekstra lang i den danske hovedstad. FC København gik nemlig på ophold med et nederlag på 1-3 til arvefjenderne fra Brøndby IF, og det er sådan en plet, man gerne vil vaske af hurtigt.

Nederlaget til Brøndby IF markerede endnu et kapitel i nogle vaklende måneder for Ståle Solbakkens guldfavoritter. Efter en historisk god åbning på sæsonen har FCK blot vundet én af de seneste fem Superliga-kampe, og det er meget langt fra hverdagskost hos mestrene.

FC Midtjylland har udnyttet FC Københavns formnedgang til at øge afstanden til fire point. 

FC København spiller mange kampe i dette efterår og har samtidig mange skader, så på den måde faldt landskampspausen på et tørt sted. FCK har imidlertid haft mange spillere af sted med deres respektive landshold, så det er begrænset, hvad Ståle Solbakken har kunnet flytte på træningsbanen de seneste 14 dage. 

Stephan Andersen er tilbage på græs efter fem måneders skadespause, og det lysner ligeledes for Dame N'Doye og Sten Grytebust, der dog må sidde over til denne kamp. Robert Mudrazija, Nicolai Boilesen og Jonas Wind har fortsat lange udsigter.

Rasmus Falk afsoner karantæne mod Esbjerg. 

Esbjerg fB:
Claus Nørgaard indkasserede sit første nederlag som Esbjerg-træner i seneste runde mod SønderjyskE, og dermed kom vestjyderne ikke væk fra den næstsidsteplads, der har tilhørt holdet i noget tid.

Ligesom FC København har Esbjerg fB haft mange spillere i landsholdstjeneste, og flere har tanket selvtillid i den forbindelse. Adrian Petre scorede to mål for Rumæniens U21-landshold, mens Joni Kauko og Pyry Soiri var med til at spille Finland meget tæt på EM-slutrunden. Daniel Anyembe spillede fuld tid for det danske U21-landshold mod Nordirland og Finland.

Særligt Adrian Petres to scoringer må glæde Claus Nørgaard, for det er i høj grad mål, vestjyderne har savnet i denne sæson. Ni mål i 12 kampe er det blevet til, og dermed er Esbjerg dårligst på den front sammen med AC Horsens. 

Jacob "Lungi" Sørensen måtte melde afbud til det danske U21-landshold med en skade, men er blevet klar til opgøret mod FC København. 

Rodolph Austin afsoner karantæne.

Karantæner:
FC København: Falk
Esbjerg fB: Austin

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Bjelland, Nelsson, Bengtsson - Biel, Zeca, Stage, Fischer - Santos, Sotiriou

Esbjerg fB (4-2-3-1): Højbjerg - Anyembe, Brinch, Halsti, Lauridsen - Parunashvili, Lungi - Kristensen, Kauko, Soiri - Petre

Profilen: 
Viljen fejler ikke noget, og det gør armbevægelserne under kampene heller ikke. Nu er tiden inde til, at Viktor Fischers præstationer følger med. Få i Superligaen har et topniveau, der kan matche Viktor Fischers, men denne sæson har foreløbig været en skuffelse for den tidligere landsholdsspiller, der sjældent har gjort en forskel. Hvem havde troet, at Viktor Fischer efter 12 runder ville stå noteret for nul mål? Søndag er en ny mulighed for Fischer til at vise, at klasse ikke er noget, der fornægter sig.

Vidste du, at..:
Den største sejr i et opgør mellem FC København og Esbjerg fB stammer helt tilbage fra 2002, hvor løverne vandt 6-0 hjemme i Parken. Sibusiso Zuma og Morten Bisgaard blev begge dobbelte målscorere, mens også Christian Poulsen og Todi Jönsson fik netmaskerne til at blafre. 

Dom:
Ingen af de to mandskaber har væltet sig i sejre på de seneste, men alligevel siger fornemmelsen, at FC København bør vinde sikkert. Mestrene er ikke et sted i øjeblikket, hvor de bare kører over en modstander i Superligaen, men der skal være kvalitet nok til at hente tre point mod et hårdtprøvet Esbjerg-mandskab. FCK vinder 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: