• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC København - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Der er topbrag i Superligaen, hvor FC København har mest brug for de tre point, når FC Midtjylland gæster Parken og København.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #fckfcm #sldk

Holdnyt:
FC København:
Ståle Solbakken og FC København halter efter i Superligaen, så de forsvarende mestre har brug for en sejr, når Brian Priske og FC Midtjylland gæster Telia Parken. Aktuelt er der fire points forskel på de to mandskaber i udeholdets favør, så Solbakkens hold er under pres.

På det seneste har det ikke helt spillet for holdet på banen. Først et nederlag ude mod AaB, og senest endte FC København med at tabe med 2-1 ude mod Hobro IK. Meget skuffende resultater for et hold, der godt nok er ramt af nogle skader, men bruger langt, langt flere penge på både transfers og på lønkroner end konkurrenterne. Derfor skal der vindes fodboldkampe.

FC København så ikke ud til at være ramt af nye skader, da klubben vandt 1-0 mod FC Lugano torsdag aften i Europa League, så til opgøret mod FC Midtjylland er klubben uden Nicolai Boilesen, Jonas Wind og Stephan Andersen. Robert Mudrazija er formentlig fortsat ude. Nicolaj Thomsen har været ude i de sidste par kampe, og det kan han være igen på søndag.

Angriber Dame N'Doye er tilbage i træning, men han er ikke tilbage i truppen efter sin skade. Pep Biel er også ude af truppen.

FC Midtjylland:
Superligaens tophold har ikke lavet andet end at vinde, siden Brian Priske satte sig i cheftrænersædet og altså afløste Kenneth Andersen. Det er i høj grad sket, fordi holdet har skiftet tilbage til at spille med fire forsvarsspillere, og fordi man har været i stand til at holde modstanderne fra at score. Priske har som cheftræner ikke lukket et mål ind endnu.

Klubben fra Ikast og Herning fører lige nu Superligaen med fire point ned til FC København, og dermed kan Priskes mandskab slå et enormt hul ned til konkurrenten, hvis det ender med en udesejr på søndag.

Læs også:Bendtner før hjemmebanedebut: Telia Parken er et helt specielt sted for mig

Til opgøret mod FCK er Brian Priske uden Kristian Riis, der er skadet, og Zsolt Korcsmar er heller ikke aktuel til opgøret, da han har været skadet i længere tid. Midtbaneprofilen Tim Sparv er også igen ude, efter at han i sidste runde sad over med en rygskade.

Ellers er der frit valg på alle hylder for FCM-træneren.

Karantæne:
FC København: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Grytebust - Bartolec, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Falk, Zeca, Stage, Fischer - Santos, Sotiriou

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Dal Hende - Onyeka, Evander - Mabil, Marcondes, Anderson - Kaba

Profilen:
Emiliano Marcondes er strøget direkte ind i startopstillingen hos FC Midtjylland, og han spillede sådan set 80 gode minutter senest mod Lyngby. Første alvorlige test er nu mod FC København, hvor den tidligere FCN-spiller skal vise, at han har meget kvalitet i benene. Hold øje med manden med nummer 91 på ryggen.

Læs også:Superliga-topklubber har spurgt på dygtig islænding

Vidste du, at..:
FC København har vundet alle tre hjemmekampe i denne sæson, mens FC Midtjylland har vundet sine fire udekampe. Der er altså mindst et af de to hold, hvis statistik går i vasken søndag.

Dom:
Det er et topbrag, Superligaen søndag byder på, og det er et meget vigtigt opgør for den samlede stilling. Hvis FC Midtjylland vinder, slår klubben et stort hul ned til FC København, mens FCK omvendt med en sejr haler FCM ind igen.

Derfor er der meget på spil - primært for hjemmeholdet FCK. Hjemmebanen har tidligere vist sig at være særdeles vigtig i denne type kampe, og at FC København har vundet syv af de seneste otte hjemmekampe mod FC Midtjylland, vidner også om netop det.

Vi tror, at FCK får skolven under Priskes dygtige FCM-hold og vinder kampen med 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Optakt: OB - AGF

Læs også:Optakt: Hobro IK - SønderjyskE

Læs også:Optakt: Silkeborg IF - Lyngby Boldklub

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus