Der er mulighed for comeback til Rafael van der Vaart, når FC Midtjylland søndag gæster FC København.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Telia Parken, København
Slutspil: Mesterskabsspil
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3+
Hashtag: #fckfcm #sldk

Holdnyt:

FC København:
Ståle Solbakkens mandskab vandt 2. påskedag 1-0 på udebane over Brøndby IF, og dermed forsvandt den sidste lillebitte rest af spænding i toppen af Superligaen. FC København genvinder det danske mesterskab - spørgsmålet er bare, hvornår guldet bliver matematisk sikret.

FC København leverede ikke en sand magtdemonstration mod Brøndby, men løverne spillede uhyre klogt, og det blev derfor en kamp på FCK's præmisser. Af samme årsag var sejren fuldt fortjent. Det ændrer dog ikke på indtrykket af, at en række af de bærende kræfter på FCK-mandskabet virker en smule mærkede efter en lang sæson.

For FCK handler det nu om at få gjort arbejdet færdigt i Superligaen, og så er det naturligvis også et mål for mestrene at gå igennem sæsonen som ubesejrede. Det vil være en helt utrolig præstation.

FCK har Federico Santander i karantæne, og Nicolaj Thomsen og Rasmus Falk er fortsat ukampdygtige. Til gengæld er Danny Amankwaa klar til at få minutter i benene i Superligaen.

FC Midtjylland:
Det er meget op og ned for FC Midtjylland i denne sæson. Det overordnede indtryk er dog krystalklart - sæsonen har indtil videre været en skuffelse. Det er muligvis rigtigt, at FC Midtjylland ifølge Rasmus Ankersens "table of justice" har fortjent mere, men det kan bare ikke omsættes til point i tabellen, hvor FCM skal være glade, hvis de bare får bronze.

FC Midtjylland har levet meget på en storspillende Paul Onuachu i foråret, men i seneste kamp mod Lyngby, som endte 2-2, var det andre, der tog over, da nigerianeren havde en offday. Jess Thorup har mange strenge at spille på i truppen - det handler mest af alt om, at flere spillere peaker samtidig.

Mest pressede er ulvene i forsvaret. Kristian Riis er skadet, og mod Lyngby måtte målskytten og selvmålsskytten Kian Hansen udgå med en skade. Det betød, at FCM måtte stille med et midterforsvar med Markus Halsti og Rasmus Nicolaisen, og det kan også blive tilfældet mod FC København, hvis ikke Kian Hansen når at blive klar. Det må man for ulvenes skyld ikke håbe bliver tilfældet.

FC Midtjylland må undvære Jakob Poulsen, der ellers har scoret mange fine mål direkte på frispark mod FC København. Han afsoner karantæne efter at have spillet samtlige minutter i denne sæson. Ude er også Kristian Riis og Tim Sparv. Til gengæld er der mulighed for comeback til Rafael van der Vaart.

Karantæne:
FC København: Federico Santander
FC Midtjylland: Jakob Poulsen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Olsen - Ankersen, "Zanka", Johansson, Augustinsson - Verbic, Kvist, Matic, Toutouh - Cornelius, Pavlovic

FC Midtjylland (4-1--4-1): Dahlin - Nissen, Hansen, Halsti, Novak - Drachmann - Hassan, Rømer, Duelund, Borring - Onuachu

Profilen:
Rasmus Nissen tiltrækker sig interesse fra udenlandske klubber, og han har da også spillet en flot sæson for FC Midtjylland. Søndag får han chancen for at bevise sig på den største scene i dansk fodbold, og der er ingen tvivl om, at højre backen med en god præstation kan bringe sig tættere på drømmen om et skifte til udlandet.

Vidste du, at..:
Jens Maae har én gang tidligere passet fløjten i et opgør mellem FC København og FC Midtjylland i Telia Parken. Dengang vandt FCK 3-0 efter scoringer af Danny Amankwaa, Nicolai Jørgensen og et selvmål af Jim Larsen.

Dom:
Det plejer at blive underholdende, når FC København og FC Midtjylland tørner sammen. I de seneste tre indbyrdes opgør er der scoret 16 mål. Vi tror også, at tilskuerne nok skal få noget for pengene i søndagens kamp, hvor meget kommer til at afhænge af, om FCM kan stå imod FCK's fysik. Gættet herfra er 2-0 til FC København. 

Seneste indbyrdes kampe, form og tabel:
<

/p>

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO