• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - OB

Foto: Getty Images

FC København kan bringe sig helt tæt på mesterskabet med en sejr over OB søndag aften. Hvis alt spiller for løverne, kan holdet blive mestre i denne runde.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3+
Hashtag: #fckob #sldk

Holdnyt:
FC København:
Der findes i teorien kun ét rigtig godt modsvar på FC Københavns forfærdelige sæson i fjor - at sætte skabet på plads én gang for alle i denne sæson. Den mission er Ståle Solbakkens mandskab meget tæt på at være i mål med.

FC København har vist klassen i mesterskabsspillet, hvor holdet har vundet samtlige kampe, og det har bragt løverne langt foran FC Midtjylland - så langt, at københavnerne kan sikre mesterskabet i denne runde. Hvis FCK slår OB, og FC Midtjylland sætter point til i Farum mandag, er guldet hjemme.

Netop Farum dannede senest rammen om en FCK-sejr, da Viktor Fischer og holdkammeraterne vandt 3-0 over FC Nordsjælland. Det var løvernes første sejr på kunstgræsset på Right to Dream Park i seks år.

Nu venter et opgør mod OB, og Ståle Solbakken har en næsten skadesfri trup til rådighed. Jesse Joronen stod over i det seneste opgør, men han træner med igen og er tilbage i truppen mod OB. Pieros Sotiriou er eneste på skadeslisten i FCK.

OB:
Fynboerne indledte mesterskabsspillet med et lille forspring i bronzekampen, men det er indhentet, og OB kan nu se Esbjerg fB indtage tredjepladsen. Netop de to hold spillede 0-0 i Vestjylland i mandags.

OB har haft en god sæson, men det må efterhånden gå Jakob Michelsen og co. en smule på, at det stadig ikke er blevet til en sejr i mesterskabsspillet. To nederlag og tre uafgjorte er facit for fynboerne, der slider med skader i øjeblikket.

Jacob Barrett Laursen, Julius Eskesen, Alexander Ludwig, Ramon Leeuwin, Nicklas Helenius og Ryan Johnson Laursen er nemlig ude med skader. 

OB fik en syngende lussing på 1-6, da holdet senest var på besøg i den danske hovedstad, og det er helt sikkert noget, de stribede er opsatte på at revanchere, når holdet går på banen i nationalarenaen søndag aften.

Karantæner:
FC København: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Joronen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen - Skov, Zeca, Falk, Fischer - Wind, N'Doye

OB (3-5-2): Grytebust - Lund, Tverskov, Drachmann - Kløve, Nielsen, Thomasen, Greve, Lund - Kadrii, Jacobsen

Profilen:
De har formentlig stadig mareridt over Robert Skov på Fyn. I den føromtalte 6-1-kamp hamrede Superligaens topscorer to fantastiske frisparksmål i kassen, og han fuldendte også sit hattrick i slutminutterne. For OB må det for alvor være et tema ikke at begå frispark tæt på eget felt. For Robert Skov har kampen betydning i den forstand, at han nu kun har to runder tilbage til at slå Ebbe Sands målrekord på 28 scoringer på én sæson. I 1997/1998 scorede Brøndbys nuværende sportsdirektør 28 mål i 33 kampe, og det vil sige, at Robert Skov skal score tre mål i løbet af de kommende to runder for at tangere rekorden. Han kan selvfølgelig også bare score endnu flere og få sit eget kapitel i historiebøgerne.

Vidste du, at..:
FC København og OB har mødt hinanden tre gange tidligere i runde 32. Alle tre kampe har været spillet i Odense, og i alle tilfælde med OB som vinder. Seneste af slagsen var i 2011, hvor Espen Ruud, Andreas Johansson og Peter Utaka sikrede fynboerne en 3-0-sejr.

Dom:
OB har ikke vundet én kamp i Parken i 16 år, og Jakob Michelsen har som cheftræner tabt syv ud af otte kampe mod løverne - en enkelt uafgjort er det blevet til. Læg dertil, at fynboerne er plaget af skader, og at FC København med mange fans i ryggen vil være topmotiverede for at sikre en hurtige afgørelse på mesterskabet. Så er det er ærlig talt svært at forestille sig, at der er ret meget at hente for OB's vedkommende søndag aften. FC København vinder 2-0, og så må mandagen vise, om det er nok til at hive guldet hjem.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

LIVE: Scoring igen i Silkeborg

FC København skal forsøge at rejse sig oven på seneste rundes enorme skuffelse mod Esbjerg fB. Modstanderen er bundpr...

Mere Superliga

Fokus