• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC Midtjylland - AaB

FC Midtjylland har vundet tre smalle sejre i denne sæson - venter den fjerde i rækken mod AaB?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Morten Krogh
På TV: 3+
Hashtag: #fcmaab

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Fodbold handler i al sin enkelthed om at score ét mål mere end modstanderen, og det har FC Midtjylland været dygtige til indtil videre i denne sæson. Ulvene har vundet de tre først kampe med et enkelt mål - senest 1-0 ude mod AGF.

Både mod Esbjerg i premieren og senest mod AGF lykkedes det først FC Midtjylland at score sent i kampen, så marginalerne har afgjort været på vicemestrenes side. Derfor holder FCM snor i FCK, der også har vundet alle kampe.

Fra den kommende uge indtræder FC Midtjylland i Europa League, og dermed vil man med sikkerhed snart begynde at se Kenneth Andersen rotere på sit mandskab. Måske vil der allerede være en del ændringer mod AaB.

FCM har meddelt, at venstre backen Paulinho må sidde udenfor i et par uger, og derudover må holdet undvære Zsolt Korcsmar og Kristian Riis. Marc Dal Hende, Søren Reese, Paul Onuachu, Mayron George og Mads Døhr Thychosen er ikke aktuelle, fordi de ventes at forlade FCM i dette transfervindue.

AaB:
Nordjyderne trængte til en succesoplevelse, og den kom mandag mod Silkeborg IF, hvor det blev til en sikker 3-1-sejr. Mange af de ting, AaB hidtil havde slidt med, lykkedes mod Silkeborg - Tom van Weert fik endelig omsat chancerne til mål, Kasper Kusk sprudlede, og Lucas Andersen var Lucas Andersen.

Dermed er AaB på sjettepladsen før fjerde spillerunde, men det hører naturligvis med til historien, at nordjyderne absolut ikke har kunnet brokke sig over startprogrammet. To oprykkere og en hjemmekamp mod SønderjyskE har hidtil været i kalenderen, og med det in mente er fire point ikke prangende.

Nu venter en helt anden type opgave for AaB, der ikke har vundet i Herning siden 2014.

Magnus Christensen og Oliver Abildgaaard er tvivlsomme. 

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-1-2): Hansen - Scholz, Sviatchenko, Nicolaisen - Cajuste, Okosun, Onyeka, Andersson - Evander - Wikheim, Brumado

AaB (4-3-3): Rinne - Pallesen, Okore, Pedersen, Ahlmann - Børsting, Olsen, Christensen - Kusk, van Weert, Andersen

Profilen:
Jens Lys-Cajuste har ikke fået mange chancer i løbet af sit første år i FC Midtjylland, men nu er muligheden der for den unge svensker. Paulinho er skadet, og det har medført en masse spilletid til Cajuste, der har gjort det fint i fraværet af brasilianeren. Søndag venter en vanskelig opgave over for de rappe AaB-spillere, og det skal blive spændende at se, hvordan han løser den. Gør svenskeren det godt, kan han for alvor stige i trænerteamets agtelse. 

Vidste du, at..:
Da AaB og FC Midtjylland mødte hinanden for første gang i Superliga-sammenhæng i oktober 2000, var nordjydernes nuværende sportsdirektør Allan Gaarde én af spillerne på banen. Han kunne ikke forhindre ulvene i at vinde 2-1 i Aalborg - takket være scoringer af Jens Jessen og Allan Bak Jensen.

Dom:
AaB har det ikke godt i Herning, men gæsterne har afgjort redskaberne til at gøre ondt på FC Midtjylland. Det har bare knebet gevaldigt for AaB med at sætte to gode kampe sammen i træk. AaB er ikke chanceløse mod FC Midtjylland, men vi tipper en smal hjemmesejr på 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.