• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Midtjylland - FC København

Der er topmøde i Herning torsdag aften, hvor FCK kan trække syv point fra FCM. Det ligner en lille seks-points-kamp.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #fcmfck #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
De danske mestre kom ikke med i et europæisk gruppespil, så klubbens helt store fokus er nu Superligaen. Og opgøret mod FC København er vigtigt for FCM, der før Superliga-runden ligger nummer to i tabellen, for et nederlag vil betyde, at FCK har et forspring på syv point til FCM.

Det manglende europæiske gruppespil kan også ende med at betyde, at FCM ikke roterer så meget, som klubben har gjort i starten af sæsonen.

FC Midtjylland er uden angriber Artem Dovbyk, der er blevet opereret for en korsbåndsskade, mens Rilwan Hassan til gengæld lader til at være til rådighed igen.

Ude er også Mayron George, der ellers scorede et fremragende mål senest mod Brøndby. Han fik to gule kort og dermed et rødt, så han må sidde over mod FC København.

FC København:
Ståle Solbakken har i den grad fået sat skik på sit FC København-hold, efter klubben åbnede sæsonen med et overraskende nederlag på 1-2 hjemme til AC Horsens. Siden er fulgt stribevis af stærke resultater, og FCK har tilmed spillet sig i et europæisk gruppespil.

Klubben spiller på torsdag mod Zenit i Europa League-gruppespillets første kamp, men det bør ikke som udgangspunkt få betydning for det hold, Solbakken sætter på banen mod FCM, hvor FCK gerne vil have tre point og sætte en konkurrent med syv point i stillingen.

FCK-manageren er uden Michael Lüftner, der er skadet resten af denne sæson, mens også Jonas Wind kan være ude igen.

Karantæner:
FC Midtjylland: Mayron George
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-1-2): Hansen - Hansen, Sviatchenko, Scholz - Andersson, Poulsen, Sparv, Dal Hende - Onyeka - Onauchu, Wikheim

FC København (4-4-2): Joronen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen - Skov, Zeca, Falk, Fischer - N'Doye, Sotiriou

Profilen:
Erik Sviatchenko er en af Superligaens bedste forsvarsspillere, men faktisk kunne han være endt i FC København. Havde Matthew Benham ikke købt FC Midtjylland, var Sviatchenko formentlig blevet solgt til FCK i 2014.

Vidste du, at..:
De to holds seneste møde i Herning var en rigtig topkamp, hvor FC København var foran 2-0 kort inde i anden halvleg, men alligevel måtte se FC Midtjylland løbe med det hele, da Tim Sparv og Erik Sviatchenko scorede til 1-2 og 2-2, inden ukraineren Artem Dovbyk gjorde det til 3-2 med 11 minutter igen af opgøret.

Dom:
FC København virker noget stærkere i denne sæson end i sidste, og omvendt har hjemmeholdet ikke helt ramt højderne fra sidste sæson. Men på banen i Herning er FCM ofte et stærkt mandskab, så det bliver under ingen omstændigheder nemt for FCK.

Det tegner til at blive en tæt kamp, hvor begge mandskaber formentlig vil forsøge at udnytte dødboldsstyrken og styrken i luftspillet.

Hjemmeholdet har mest brug for de tre point, men kan måske leve med et enkelt, så man i hvert fald ikke taber yderligere afstand til FCK. Vi tror, det bliver en forholdsvis taktisk affære, der ender med en pointdeling. 1-1.

Tidligere indbydes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus