Optakt: SønderjyskE - FC København
2016-03-03 08:45

Et nyt topbrag venter i Superligaen. Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem FC København og FC Midtjylland i Herning.

Kampfakta:
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Michael Tykgaard
Kampstart: Torsdag klokken 20.00
På tv: TV3+
Twitter: #fcmfck #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:

Jess Thorups tropper er midt i et hektisk program, og torsdagens kamp mod FC København er den fjerde store kamp på bare 14 dage. Mod AaB så midtjyderne en anelse møre ud, og spørgsmålet er, hvilket udtryk hjemmeholdet kommer med til kampen i Herning?

Jess Thorup har roteret lidt i startopstillingen, og der vil givetvis være ændringer igen til torsdagens kamp. Fast ligger det dog, at målmand Johan Dahlin stadig er ude, så Mikkel Andersen vogter målet. Til gengæld er det et spørgsmål, om anfører Kristian Bak efterhånden banker på til startelleveren.

Daniel O'Shaughnessy er i truppen og kan få debut - det samme kan Harmeet Singh, der ikke kom på banen i mandags mod AaB.

FC København:
Det var ikke en prangende indsats af FC København i forårspremieren, men der var nu aldrig tvivl om udfaldet mod Esbjerg. Ståle Solbakkens tropper mangler endnu noget skarphed og farlighed foran mål, men foråret er i gang, og det ser fornuftigt ud. Dog er det glædeligt for Solbakken, at begge angribere kom på måltavlen i premieren, og det er en mulighed, at nordmanden giver genvalg til hele holdet for at skabe kontinuitet og stille i stærkeste opstilling mod rivalerne i toppen.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-5-1):

 
FC Midtjylland (4-5-1): Andersen - Rømer, Hansen, Bodurov, Novak - Sparv - Sisto, Singh, Poulsen, Kadlec - Pusic

FC København (4-4-2): 

FC København (4-4-2): Olsen – Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson – Kusk, Delaney, Kvist, Verbic – Santander, Jørgensen

Profilen:
Pione Sisto lavede fremragende ting i kampene mod Manchester United, men i Superliga-sammenhæng mangler han stadig at stråle. Hans seneste mål i den bedste danske række ligger tilbage på datoen 18. juli 2015. Det var sæsonens første spillerunde. FC Midtjylland har brug for Pione Sisto i topform.

Vidste du, at…:
Der er ofte masser af tilskuere på plads til kampene mellem FC Midtjylland og FC København. De seneste seks år er det kun sket to gange, at tilskuertallet har været under 10.000.

Dom:
FC Midtjylland så groggy ud mod AaB, og midtjyderne var heldige med at få uafgjort i kraft af et straffespark. Nu venter endnu en styrkeprøve, for FC København vil komme med en stor sult efter sejr i den vigtige topkamp. Ståle Solbakken var i Herning og spionere mandag, så vi forventer, at FCK er forberedt til fingerspidserne og vil tage sejren i kraft af skarpe præstationer fra profiler som Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney. Vi byder på 1-0 til FC København.

Stilling, form og indbyrdes kampe:

 
 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO