• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC Midtjylland - Hobro IK

Foto: Getty Images

Hobro IK har aldrig slået FC Midtjylland. Bliver 11. gang lykkens gang?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: MCH Arena, Herning 
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: Canal 9 
Hashtag: #fcmhob #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Fem kampe og fem sejre er status for FC Midtjylland, der egentlig ikke spiller specielt godt, men er hamrende dygtige til at vinde alligevel. 

En uskøn kamp mod AC Horsens senest kastede en 2-0-sejr af sig, og her fik ulvene for alvor gang i rekordindkøbet Sory Kaba, der scorede begge mål i det rent jyske opgør. Trods lutter sejre kan FCM ikke snige sig op på mere end andenpladsen - FC København har nemlig ligeledes gjort rent bord.

Søndag er Kenneth Andersens mandskab store favoritter mod Hobro IK, og alt andet end tre point vil være en skuffelse for topholdet.

Paul Onuachu, Jakob Poulsen og Marc Dal Hende venter fortsat på at blive solgt, og de er derfor ikke til rådighed i opgøret. Det er til gengæld Erik Sviatchenko, der vender tilbage efter at have afsonet karantæne.

FC Midtjylland har igen en brasilienske duo Junior Brumado og Paulinho tilbage fra skade. 

Hobro IK:
Himmerlændingene indkasserede sæsonens første nederlag mod Brøndby IF, men det piller ikke ved, at der er god grund til tilfredshed over sæsonstarten i Hobro IK. Peter Sørensens mandskab er svære at slå - sådan var det også for Brøndby - og det er selvsagt en god kvalitet for et formodet bundhold.

Hobro har fortsat Jacob Tjørnelund, Jonas Brix-Damborg, Mads Hvilsom og Alexander Baun på skadeslisten, men andre spillere har taget fint over. Det gælder blandt andre den spændende midtbanemand Christian Cappis.

Transferugen i Hobro IK har budt på afsked med forsvarsspilleren Alexander Molberg, der aldrig nåede at få debut for klubben.

Hobro IK er nummer otte i Superligaen før sjette runde.

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-5-2): Hansen - Sviatchenko, Scholz, Nicolaisen - Cajuste, Onyeka, Okosun, Evander, Andersson - Kaba, Wikheim

Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic, Minor, Haarup - Sabbi, Cappis, Pedersen, Babayan - Kristoffersen, Kirkevold

Profilen:
I 2016 vandt Julian Kristoffersen "Granen", som er en pris, KB uddeler til klubbens største talent. Dengang lignede det norske fyrtårn en kommende Superliga-profil, men så skal det snart til at være. Nordmanden laver simpelthen for få mål, og så blegner det lidt, at han er en god opspilsstation. Det første Superliga-mål, Julian Kristoffersen scorede for Hobro, var netop mod FC Midtjylland, og det vil helt sikkert gøre godt for selvtilliden med en ny scoring søndag.

Vidste du, at..:
FCM-profilen Frank Onyeka er den spiller, der har nået den højeste topfart i denne sæson. Mod FC Nordsjælland i anden spillerunde nåede nigerianeren op på imponerende 35,1 km/t.

Dom:
Det bør blive tre point til FC Midtjylland, selv om Hobro IK har gjort det godt i denne sæson. Kun en enkelt gang ud af ti forsøg har Hobro formået at tage point fra FC Midtjylland, og den statistik bliver ikke bedre søndag eftermiddag. FC Midtjylland vinder 2-0. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus