• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

De danske mestre fra FC Midtjylland får besøg af Randers FC søndag aften i en kamp, hvor Randers med en sejr går forbi FCM i tabellen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: 3+
Hashtag: #fcmrfc #eldk

Holdnyt:

FC Midtjylland:
De spillede skidt i første halvleg, men fik det vendt til 2-2 efter at have været bagud med 0-2, og det var godt gået af de danske mestre fra FC Midtjylland, der nu går ind til returopgøret som favorit til at gå i Europa League-gruppespillet.

Nu venter så en Superliga-kamp, hvor FCM går ind til opgøret med vished om, at der skal point på tavlen. Klubben ha r11 point for seks Superliga-kampe - to point mere end modstanderen fra Randers FC - og Jess Thorups hold skal gerne have de tre point for at holde snor i toppen, hvor FC København og AaB før runden ligger med 13 point.

Jess Thorup har roteret en del, når han har skullet jonglere både Superliga og Europa League, og der er nok ingen tvivl om, at det hold, han sender på banen søndag mod Randers, ikke er ens med det hold, der spillede torsdag mod Malmö FF.

 Rilwan Hassan er fortsat ukampdygtig, og det samme er angriber Artem Dovbyk. Ukraineren har ikke spillet meget på det seneste. 

Randers FC:
Der er kommet nyt blod til det kronjyske i denne uge. Klubben har købt den østrigske angriber Marvin Egho, og samtidig er offensivspilleren Mads Aaquist blevet lejet i FC Nordsjælland resten af sæsonen.

Dermed har træner Thomas Thomasberg fået to offensive spillere ind, som kan være med til at gøre en forskel på et mandskab, der i det stille har vundet fodboldkampe og faktisk har hentet pænt med point.

Efter seks kampe i denne sæson ligger Randers FC nummer fem med ni point, hvilket bestemt er godkendt. I sidste sæson måtte klubben kæmpe gevaldigt for overlevelse i Superligaen.

Da de to nye folk kun lige er kommet til Randers, er det nok en reel mulighed, at de begge starter ude mod FC Midtjylland.

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Korcsmar, Sanneh, Scholz - Munksgaard, Poulsen, Sparv, Dal Hende - Okosun, George, Duelund

Randers FC (4-4-2:): Carlgren - Thomsen, Bager, Marxen, Conboy - Kallesøe, Poulsen, Rømer, Lobzhanidze - Riis Jakobsen, Stokke

Profilen:
Kantspiller Saba Lobjanidze er en af Superligaens profiler og Randers' største offensive kort. I foråret var han en af hovedårsagerne til, at Randers reddede sig efter en ellers svær sæson, da han scorede masser af mål og gjorde en forskel. Og hvis Randers skal have noget med fra opgøret mod FC Midtjylland, er det nok ikke utænkeligt, at det skal komme fra Lobjanidze.

Vidste du, at..:
Opgøret i sig selv bliver svært for Randers FC, og det er heller ikke i statistikken, at der er meget at hente for kronjyderne. 14 gange i streg har klubben i Superliga-regi ikke formået at slå FC Midtjylland. Senest var den 7. oktober 2012, hvor Randers vandt 2-1 hjemme mod FCM. På MCH Arena har Randers det generelt ikke nemt - klubben har bare vundet én af 19 Superliga-kampe.

Dom:
Thomas Thomasberg lader til at have fået godt styr på Randers-mandskabet, der i seks kampe som tidligere nævnt har hentet ni point og bare har lukket seks mål ind. Klubben fra Kronjylland har fået en fin start på sæsonen, men det bliver alligevel meget svært, når FCM venter.

Ikke kun på grund af statistikken, men også fordi de danske mestre skal bruge tre point og absolut ikke kommer til at tage nemt på opgaven.

Der vil ganske givet være ændringer på FCM-holdet, men klubben har en stærk trup, og vi tror også, at det ender med en hjemmesejr. 2-1 til FC Midtjylland.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus