Optakt: OB - Hobro IK
2017-02-16 13:56

Et af landets mest intense rivaliseringer får et nyt kapital på søndag, når Viborg FF kommer til Herning.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Michael Johansen
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #fcmvff #sldk

Få tipsbladet.dks spilforslag til Superligaen. Klik her.

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Tre SønderjyskE-spillere blev i januar til FC Midtjylland-spillere, da både Simon Kroon, Janus Drachmann og Marc Dal Hende blev hentet i samme ombæring. De gør sig dog ikke på de positioner, hvor holdet er mest sårbart.

Med salget af Patrick Banggaard og udlejningen af Martin Pusic er FCM tyndt besat i midterforsvaret og i angrebet. 19-årige Kristian Riis, som fik seks ligakampe i efteråret, er ny makker til Kian Hansen i bagkæden, mens Paul Onuachu og Bruninho er de eneste frontløbere. Cheftræner Jes Thorup har da også selv tilkendegivet, at han godt kunne have tænkt sig en angriber mere.

FC Midtjylland har noget at revanchere i foråret, for selv om en tredjeplads er hæderligt, er de 10 point, som man er efter Brøndby IF, det ikke.

Resultaterne i vinterpausen har været svigende med én sejr, to uafgjorte og to nederlag. Den sidste træningskamp, som skulle være spillet mandag mod kinesiske Sichuan Longfor FC, blev aflyst.

De tre SønderjyskE-køb har alle været skadet i opstarten, men kun Dal Hende burde ikke blive klar.

Viborg FF:
Det var et forholdsvis aktivt januarvindue for Viborg, der skulle finde en afløser for anfører Mikkel Rask. Det fandt man i Erik Moberg, som Jonas Kamper har store forventninger til som styrmand i forsvaret. Derudover skal Mate Vatsadze forbedre holdets evne til at score mål, Walter Viitala skal konkurrere med Peter Friis Jensen om pladsen i målet, og Alexander Jacobsen skal udfordre på fløjen.

Viborg går ind til foråret med masser af pres på holdet, der ligger sidst i Superligaen. Den kommende halvsæson handler kun om overlevelse for de grønblusede, og i det perspektiv er det glædeligt, at Osama Akharraz er tilbage i træning. Han starter dog næppe mod FC Midtjylland

Det gør Oliver Thychosen helt sikkert heller ikke; der er stadig flere måneder, før han er kampklar, ligesom også George Fochive er knæskadet.

Opstarten blev forstyrret af, at en modstander på træningslejren i Spanien aflyste den planlagte kamp, så holdet måtte spille en intern træningskamp i stedet. Til gengæld har Viborg ikke tabt i testkampene: en sejr over Skive IK og uafgjorte mod Randers FC og Dacia Chisinau.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Viborg FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-1-4-1): Dahlin - Nissen, Hansen, Riis, Novak – Sparv - Wikheim, Poulsen, Rømer, Borring - Onuachu
Viborg FF (4-4-2): Friis Jensen - Pallesen, Moberg, Reese, Thorsen - Kamper, Keller, Grønning, Jakobsen - Deblé, Vatsadze

Profilen:
I Viborgs forsvar skal de vænne sig til Mikkel Rasks fravær, og Erik Moberg skal finde sin rolle. Uanset om han kommer til at stå over for Onuachu eller Bruninho, får han hænderne fulde, og den nye svenske stopper får en nøglerolle som dirigent i bagkæden, hvis Viborg skal have noget med fra kampen.

Vidste du, at..:
Selvom rivaliseringen mellem FC Midtjylland og Viborg FF er en af Danmarks mest intense, har forholdsvis mange spillere skiftet direkte mellem klubberne. Siden den nuværende Viborg-assistent, Steffen Højer, tog fra Herning til domkirkebyen i 2000, har yderligere 16 skiftet direkte. Dog ikke nogen siden Ken Fagerberg i 2011.

Dom:
Der er al mulig grund til at glæde sig til kampen, der formentlig bliver en af rundens mest intense, hvad angår stemning. Opgørene har udviklet sig til ligaens andenstørste rivalisering, men desværre for Viborg har FCM et klart sportsligt overtag. De er endda på hjemmebane denne gang og bør vinde. 2-1 lyder buddet herfra.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO