• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: FC Nordsjælland - AC Horsens

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland og AC Horsens bejler begge til top 6, så de tre point er voldsomt vigtige for begge parter i denne forsinkede forårs-åbner.

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 18.30
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #fcnach #sldk

Kampen var progamsat til søndag 16. februar, men på grund af for meget blæst og øget risiko for, at skiltene øverst på stadion-konstruktionen ville rive sig løs, blev kampen aflyst og udsat til onsdag.

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
På trods af det nyligt udmeldte store salg af offensiv-profilen Mikkel Damsgaard til italienske Sampdoria, er der egentlig ikke sket ret meget i FCN siden Superligaen gik på vinterpause. For Damsgaard-salget bliver først effektueret til sommer, og ellers er det kun Godsway Donyoh, der er sendt videre og den unge kroatiske forsvarsspiller Ivan Mesik der er kommet til.

Derfor kan FC Nordsjælland bygge videre på det fundament, der i efteråret med til trods lidt slinger i valsen undervejs holdt sig fint inde i kampen om at spille sig i top 6. Kun to af de sidste syv kampe i efteråret blev vundet, men FCN ligger a point med AaB på sjettepladsen og har altså holdt ro i forhold til udskiftning i truppen og bør derfor være helt klar til første kamp. 

Testkampene har kastet varierende resultater af sig, men det korte af det lange er, at FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen har en god og solid trup at vælge imellem, og han har ikke mange skader at forholde sig til.

Mikkel Damsgaard missede en del af opstarten med en skade, men da han var at finde i startopstillingen til søndagens kamp, er han det nok igen onsdag.

AC Horsens: 
Det helt store fokus hos AC Horsens frem mod Superliga-foråret har været, hvordan kabalen i front skal gå op. Nicolai Brock-Madsen ligner førstevalget, men den oplagte makker kan være svær at lægge sig fast på. Manager Bo Henriksen mangler ganske enkelt spilleklare angribere, hvilket har bevirket, at normale forsvarsspillere som Erhan Masovic og Rune Frantsen med fin succes har været testet som angriber. 

Et er testkampe, noget helt andet er kampe med point på spil. Derfor er der også en vis spænding omkring, hvordan AC Horsens kommer ud til dette forår. Godt nok er både Jannik Pohl tilbage - men han bliver først en skavank kvit senere på foråret, og Oliver Drost slider også for at komme i spil til en af de forreste pladser. Dog er Drost udtaget til søndagens kamp.

AC Horsens har tabt de seneste fire testkampe frem mod forårspremieren, og selv om holdet blot har tre point til top 6, er blikket nok rettet lige så meget over skulderen, hvor en vild og intens kamp for at undgå nedrykning kan vente. 

Peter Nymann var skadet til søndagens kamp på grund af ankelproblemer og er formentlig også ude til onsdag.

Nicolai Brock-Madsen var oprindeligt udtaget i en 20-mand stor trup til søndagens kamp, men da 20 blev skåret ned til 18, var angriberen ude, og Rune Frantsen sat på toppen. Og forventningen er igen, at Brock-Madsen må sidde over med en småskade.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ibrahim Sadiq
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland ( (4-3-3): Larsen - Thychosen, Hansen, Mumin, Yttergård Jenssen - Rygaard, Kofod, Diomande - Atanga, Kudus, Damsgaard

AC Horsens (4-5-1):  Delac - Therkildsen, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Jacobsen, Hansson, Okosun, Thorsen - Frantsen

Profilen:
AC Horsens har slidt med at finde frem til modstander-målet i denne sæson, og med den ikke helt oplagte angriber-konstellation foran sig, har Bo Henriksen været nødsaget til at ryste posen.

Egentlig havde Bo Henriksen nævnt den lejede forsvarsspiller Erhan Masovic som en spiller, man gerne ville af med i januars transfervindue, men siden blev Masovic testet som angriber. AC Horsens har scoret syv mål i testkampene - fire af dem er sat ind af Erhan Masovic. Derfor er det ganske tænkeligt, at den 21-årige serber får chancen fra start på udebane i Farum søndag. 

Vidste du, at..
AC Horsens i ni af efterårets 20 spillerunder slet ikke fik scoret. FC Nordsjælland oplevede til sammenligning kun den kedelige oplevelse to gange. Til gengæld var begge klubber helt i top, hvad røde kort angår. AC Horsens førte an med hele fire udvisninger i efteråret, imens FC Nordsjælland ligger nummer to med tre røde kort.  

Dom:
AC Horsens scorede blot otte gange på udebane i efteråret, og da angriber-dllemmaet fortsat lader til at være et tema hos østjyderne, virker det som en stor opgave  at tage til Farum, hvor hjemmeholdets boldspillende typer formentlig ganske hurtigt vil sætte sig på spillet. 

Til trods for den lidt svingende afslutning på efteråret for FCN, er troen på hjemmeholdet størst - FCN hiver en sejr og tre vigtige point med 2-0 over AC Horsens.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus