• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: FC Nordsjælland - Esbjerg fB

Bonzevindere mod oprykkere. Der er ingen tvivl som favoritværdigheden i Farum søndag midag, men er det nok til en hjemmesejr?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Michael Johansen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnefb #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Det har været et forholdsvis stille transfervindue i Farum, især hvad angår tilgange. For mens toneangivende spillere som Ernest Asante og Runar Alex Runarson samt klubfolk som Lasse Petry og Tobias Mikkelsen har forladt det nordsjællandske, er der kun kommet én mand ind den anden vej: Nigel Bertrams i målet.

Han kan så kæmpe med Nicolai Larsen om pladsen i startopstillingen. Det skygger dog ikke for, at FC Nordsjælland ser svækkede ud sammenlignet med afslutningen af sidste sæson. Både på bredden og toppen af det spillemæssige hierarki.

Den konklusion drager vi bare efter hvert transfervindue, og det ender alligevel med, at klubben trækker endnu en ny Jonathan Amon eller Mikkel Damsgaard frem fra gemmerne. De to har FCN i øvrigt begge forlænget med i juli måned.

Forud for sæsonstarten er cheftræner Kasper Hjulmand godt stillet, hvad angår skader til sine spillere. De fleste er klar til sæsonstarten, og kun Patrick Da Silva, der har været skadet siden januar, er ude.

Inden holdet kan koncentrere sig om Esbjerg-kampen, venter der en Europa League-kvalifikationskamp mod Cliftonville i Belfast torsdag aften.

Esbjerg fB:
Det havde været en dyr fornøjelse for Esbjerg, hvis klubben ikke var lykkedes med sit Superliga-sats. Da klubben rykkede ned for lidt over et år siden, blev alle sejl sat ind på at vende direkte tilbage, og det lykkedes til sidst, da Anders Dreyers hattrick gjorde kål på Silkeborg IF i den afgørende playoffkamp.

Siden oprykningen har Esbjerg primært hentet et par rutinerede kræfter til klubben i form af de to finner Joni Kauko og Markus Halsti. Sidstnævnte ser ud til at skulle udgøre et erfarent og fartudfordret midterforsvar med 33-årige Agus Garcia.

Ved siden af sig får de formentlig en hurtig, men uerfaren back i Daniel Anyembe. Den unge mand, de kalder ”Bolt”, ligner en starter foran anfører Nikolaj Hagelskjær bedømt på den sidste testkamp mod AC Horsens. En 2-0-sejr til EfB i øvrigt.

På midtbanen har Jacob ”Lungi” Sørensen døjet med skader og ikke fået en optimal opstart, så måske spiller Lasha Parunashvili i stedet.

I store dele af sidste sæson spillede Rodolph Austin i forsvaret, men han er ved at genoptræne fra en langvarig skade og kommer ikke i kampe foreløbig. Også Jeppe Brinch sidder ude, mens unge Klaus Moesgaard gør det samme.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Larsen – Skovgaard, Nelsson, Jenssen – Bartolec, Jensen, Kofod Andersen, Pedersen – Olsen, Damsgaard, Donyoh

Esbjerg fB (4-2-3-1): Højbjerg – Anyembe, Garcia, Halsti, Lauridsen – Kauko, ”Lungi” Sørensen – Dreyer, Brink, Oti – Petre

Profilen:
Der er ikke meget speed i de modne stænger i Esbjergs centrale forsvar, men det er der til gengæld i Godsway Donyohs. Fartkongen fra Farum fik det meste af sidste sæson ødelagt af en skade, men nåede alligevel 6 mål i 12 Superliga-kampe, og han og de andre letbenede FC Nordsjælland-spillere kan ende med at gøre stor skade på EfB-forsvaret.

Vidste du, at..:
Esbjerg-træner John Lammers tager hul på sin blot anden sæson som cheftræner i en topliga. Den første var for Excelsior i Æresdivisionen 2011/12, da holdet blot vandt fire kampe og endte sidst i rækken.

Dom:
Sidste sæsons bronzevindere mod et af oprykkerholdene. Det lyder jo som en hjemmesejr, og det bliver da også buddet herfra. FC Nordsjælland er ganske vist blevet svækket i løbet af sommeren, men det plejer jo at gå meget godt alligevel.

Dem, der er tilbage, bør kunne true Esbjerg-forsvaret nok, til at hjemmeholdet kommer godt fra start i den nye sæson. 3-1 til FCN.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus