• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC Nordsjælland - FC København

Foto: Getty Images

FC København har sikker kurs mod guldet, men nu venter et opgør på løvernes værst tænkelige udebane.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 16.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: Canal 9 
Hashtag: #fcnfck #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland: 
"Langfredag var en bitter dag, men skøn var påskemorgen", skrev Adam Oehlenschläger tilbage i 1800-tallet, og i FC Nordsjælland kan de helt sikkert nikke genkendende til, at Langfredag var en bitter dag - formentlig også så bitter, at selv påskemorgen var ødelagt. 

Farum-klubben var på vej mod tre point i Odense og førte 2-0, da uret rundede 89 minutter, men så tabte de unge FCN-spillere hovedet og lukkede OB ind i kampen. Derfor blev resultatet 2-2, og FCN har endnu ikke vundet en kamp i mesterskabsspillet.

Det er overraskende, og så måske alligevel ikke. Det er nemlig værd at bemærke, at FC Nordsjælland i nu 14 forsøg ikke har formået at vinde en eneste kamp mod top seks-holdene i denne sæson - i otte af tilældene har FCN tilmed været foran. Og så lider Flemming Pedersens mandskab helt vildt under, at de lukker mange mål ind mod slutningen af kampene. 13 af 44 mål har FC Nordsjælland indkasseret i det sidste kvarter af kampene i denne sæson. Og det har i øvrigt været et tema i flere sæsoner.

På positivsiden står, at FCN mod OB leverede en væsentlig bedre indsats end i hjemmekampen mod Esbjerg fB i forrige runde. Så er spørgsmålet, om bronzemedaljerne nu er for langt væk. 

FC Nordsjælland er alvorligt svækkede mod FC København, hvor både Mads Pedersen og Victor Nelsson må afsone karantæne. Desuden er Mikkel Rygarad og Martin Frese på skadeslisten.

FC København:
Hvis ikke champagnen allerede er lagt på køl i FC København, kan løverne i hvert fald så småt godt begynde at bladre i vinkataloget. Med torsdagens magtdemonstration og 3-0-sejr over FC Midtjylland er Ståle Solbakkens mandskab nu otte point foran, og det er svært at forestille sig, at det bliver indhentet.

Men man skal jo aldrig sælge skindet, før bjørnen er skudt, og mandag venter det, man må kalde et meget sandsynligt pointtab for Superligaens tophold. At FC København ikke har vundet på FC Nordsjællands kunstgræs siden 2013 er én af Superligaens mest velkendte statistikker. Velkendt er også FCK'ernes antipati mod at spille på det underlag, FCN har lagt på Right to Dream Park.

Selv med det in mente er det dog svært at få øje på, hvem der skal stoppe FCK, og hvis holdet præsterer som mod FC Midtjylland, må det næsten siges at være umuligt. 

FC København har ingen i karantæne, og det lysner også gevaldigt på skadesfronten, hvor både Michael Lüftner og Pieros Sotiriou træner med igen. Jesse Joronen mangler imidlertid, efter han pådrog sig en skade mod FCM, og det betyder, at veteranen Stephan Andersen vogter målet mod FC Nordsjælland.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Nelsson, Pedersen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Vindahl - Munin, Tranberg, Jenssen - Bartolec, Kofod, Kudus, Rasmussen - Skov Olsen, Damsgaard, Donyoh

FC København (4-4-2): Andersen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen - Skov, Zeca, Falk, Fischer - Wind, N'Doye

Profilen:
FC Nordsjælland har vigtige folk ude i defensiven, så der bliver for alvor brug for en god målmand i mandagens kamp, og her står blot den blot 21-årige Peter Vindahl Jensen, der for en måned siden aldrig havde spillet en kamp i Superligaen. Han bliver for alvor testet på den store scene mod FC København, og han har gjort det godt indtil videre - senest leverede han flot mod OB.

Vidste du, at..:
FC København har som bekendt ikke vundet i Farum siden 2013, men det var til gengæld også i april - den 15. april for at være præcis. Opgøret blev desuden fløjtet af Jakob Kehlet, der også skal lede denne kamp. Er det mon nu, FC København får brudt forbandelsen?

Dom:
Esbjerg fB, AC Horsens, FC Midtjylland og OB har alle vundet i Farum i denne sæson, så selvfølgelig kan FC København det også. Det er dog svært at se gennem fingre med det faktum, at holdet ikke har vundet i Nordsjælland i seks år - eller ni kampe. Det er for lang er periode til, at det bare er tilfældigt. 

Nu har FC København på papiret alle muligheder. Holdet er snublende tæt på at vinde mesterskabet, man kommer med en imponerende 3-0-sejr over FCM i bagagen, og FC Nordsjælland må undvære to store profiler i defensiven. Det skal være nu for FC Københavns vedkommende - og det bliver det.

FC København vinder 3-1 i Farum og bryder den håbløse statistik.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.