• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC Nordsjælland - FC København

Foto: Getty Images

FC København er mange gange kommet galt af sted på FC Nordsjællands kunstgræs. Kan Ståle Solbakkens mandskab tage tre point søndag?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #fcnfck #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Det blev heller ikke mod lokalrivalerne fra Lyngby Boldklub, at det lykkedes FC Nordsjælland at vinde to kampe i streg for første gang i sæsonen. Flemming Pedersens mandskab leverede en fortrinlig indsats hjemme mod Randers FC i 17. spillerunde, men samme højder nåede spillerne ikke mod Lyngby, og derfor endte det 1-1. 

De svingende præstationer gør også, at man har svært ved at finde ud af FC Nordsjælland. Den ene runde ligner det et hold, der er klar til at sparke døren ind til top seks, mens det runden efter kan være en helt anden snak.

Før næstsidste spillerunde i efteråret er FC Nordsjælland nummer otte med to point op til Randers FC på sjettepladsen. En plads i mesterskabsspillet er altså bestemt inden for rækkevidde. 

FC Nordsjælland har Jonathan Amon på skadeslisten mod FC København, og derudover afsoner Mohammed Kudus karantæne, og det er især en streg i regningen for Flemming Pedersen. Den ghanesiske landsholdsspiller har været i god form på det seneste med scoringer i tre kampe i træk.

FC København:
De forsvarende mestre fik et rygstød af de helt store, da holdet i seneste runde vandt 2-1 over arvefjenderne fra Brøndby IF på hjemmebane. Gæsterne bragte sig tidligt foran og skabte mange chancer, men pludselig genopstod Viktor Fischer og scorede to mål - de første to af slagsen i denne sæson.

FC Midtjylland vandt senere som ventet over Silkeborg IF, så afstanden fra FCK op til Superligaens tophold er den samme, men sejren over Brøndby må på alle måder have givet selvtillid. FCK havde således en travl optakt til den meget tidlige søndagskamp og landede først i København fredag efter en torsdagskamp i Schweiz. Alligevel var der altså energi nok til en comebacksejr over den største rival af dem alle.

Netop Brøndby skal FCK faktisk holde med i den kommende runde. De blå-gule møder FC Midtjylland på hjemmebane, og det er én af de kampe, hvor FCK'erne formentlig øjner et muligt midtjysk pointtab. 

Denne uge har ikke budt på nogen Europa League-kamp, og FCK har derfor haft tid nok til at forberede sig til udekampen mod FC Nordsjælland. Det plejer løverne også at have brug for inden et besøg på kunstgræsset i Farum, hvor holdet tit har smidt point.

FCK har stadig Jonas Wind og Nicolai Boilesen på skadeslisten, mens Nicklas Bendtner og Jens Stage er tvivlsomme. Samtidig er Daramy helt udeladt er truppen. 

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Larsen - Hansen, Mumin, Jenssen - Thychosen, Rygaard, Kofod, Damsgaard - Atanga, Francis, Antwi

FC København (4-4-2): Johnsson - Bartolec, Papagiannopoulos, Nelsson, Bengtsson - Pep Biel, Falk, Zeca, Fischer - Santos, Sotiriou

Profilen:
Carlos Zeca vil uden tvivl være ekstra opsat søndag eftermiddag, så FCK får en god optakt til torsdagens brag mod Malmö FF i Europa League. FCK-kaptajnen afsoner nemlig karantæne i det opgør, og det betyder, at han ikke skal tænke på at spare kræfter til torsdag. Nu er Zeca ikke ligefrem typen, man fornemmer sparer sig selv ret meget, men måden, han kan hjælpe sine holdkammerater i den kommende uge, er ved at gå forrest mod FC Nordsjælland. 

Vidste du, at..:
Ståle Solbakken har mødt FC Nordsjælland 38 gange i Superliga-sammenhæng og har et pointsnit på 1,79. Dermed er det kun FC Midtjylland, nordmanden klarer sig dårligere mod end FC Nordsjælland. 

Dom:
FC Nordsjælland er klar over, at de kan slå FC København på hjemmebane, men Farum-klubben må også selv være forvirrede over, at de aldrig rigtig ved, hvilket niveau de rammer. Mod FC København er værterne nødt til at ramme topformen, ellers bliver det en umulig opgave. Vi tror, det bliver både underholdende og målrrigt i Farum søndag eftermiddag. Opgøret ender 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Officielt: Auri Skarbalius ny cheftræner i HB Køge

Læs også:Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Læs også:5. december: Rasmus Würtz-salg var Lynge Jakobsens bedste handel

Læs også:Randers-angriber: Jeg har brændt for mange store chancer

Læs også:Robert Skov nyder fodbolden i Tyskland: Vigtige erfaringer for mig

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020