Optakt: SønderjyskE - FC København
2016-03-20 12:41

FC København har bestemt ikke kunstgræsset i Farum som en livret, men topholdet kommer alligevel som klar favorit til søndagens opgør - bliver det til nye tre point?

Kampfakta:
Spillested: Farum Park, Farum
Dommer: Jens Grabski Maae
Kampstart: Søndag klokken 
På tv: Canal 9
Twitter: #fcnfck #sldk
 
Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Nordsjællænderne har efter trænerskiftet og omrokeringer på holdet egentlig skabt en udmærket sæsonstart med en sejr, en uafgjort og et nederlag. Sejren kom over de forsvarende danske mestre, mens nederlaget sved, da holdet blev udstillet af OB's offensivmaskine. Specielt defensiven var hårdt ramt i Odense, hvor midterforsvarer Andreas Maxsø var hårdt savnet efter sin karantæne:

Nu er Maxsø tilbage - det samme er Joshua John, der også afsonede karantæne. Til gengæld må holdet fortsat se bort fra Patrick Mtiliga, Marcus Ingvartsen og formentlig også David Moberg Karlsson, der udgik allerede efter 24 minutter i kampen mod OB. Karlsson er dog med i truppen, og kan komme i spil undervejs
 

FC København:
Stemningen er god hos Superligaens tophold, der med 10 af 12 mulige point er strøget i udbrud i liga-toppen og har skabt et så stort forspring til konkurrenterne, at det vil være en katastrofe, hvis ikke guldet bliver kørt sikkert i hus. 

Onsdag kunne man oven i købet fejre en semifinaleplads, i DBU Pokalen ved at besejre Randers FC med et hold bestående af masser af reservespillere fra start. 

En af årsager til den store styrke er, at FCK er ved at være i bund med de mange skader, der en overgang plagede. Danny Amankwaa er fortsat ude, lige som Mathias "Zanka" Jørgensen og Andreas Cornelius er i karantæne. Federico Santander er ude med en mindre forstrækning, mens københavnerne har unge Joel Felix og den norske angriber Julian Kristoffersen med i truppen. 

 
Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
FC København: Mathias "Zanka" Jørgensen, Andreas Cornelius
 
Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland: (4-3-3): 

FC Nordsjælland (4-3-3): Jensen - Rodrigues, Gregor, Maxsø, Ritter - Lobotka, Thórarinsson, Vingaard -  Mikkelsen, Mor, John.

 

FC København (4-4-2): 

FC København (4-4-2): Olsen - Ankersen, Antonsson, Johansson, Augustinsson - Kusk, Kvist, Delaney, Verbic - Jørgensen, Toutouh.

Profilen: 
Andreas Maxsø var i den grad savnet, da OB udstillede hullerne i FCN-defensiven. Det er nu Maxsø sammen med makker Gregor skal vise, at de kan tøjle en voldsom godt spillende FCK-offensiv. Ellers kan søndag eftermiddag blive en irriterende oplevelse for FCN-fansene på Farum Park.
 
Vidste du, at...:
Siden kunstrgræsset blev lagt på Farum Park har FC København kun vundet en gang på udebane mod FC Nordsjælland. En sejr til hver - og to uafgjorte.
 
Dom:
FC Nordsjælland skal virkelig præstere stærkt for at bryde gennem FCK-defensiven, der uden tvivl er fint instrueret på, hvordan de hurtige fødder fra Emre Mor skal kontrolleres. Omvendt er FCK i øjeblikket så stærke i offensiven, at det er svært at se nogen lukke ned for det. 
FCK har som udgangspunkt rigtigt godt styr på FC Nordsjælland, der kun har hentet fire sejre i samtlige 18 tidligere kampe i Farum. Og selv om kunstgræsset ikke har været FCK-livret, bliver formen og trupstyrken udslagsgivende søndag eftermiddag. FC København buldrer videre og nedlægger FCN med 3-1
 
Stilling, form og indbyrdes kampe:
 
 

 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO