Optakt: AC Horsens - OB
2017-05-19 08:24

Efter at have sænket FC København kommer FC Midtjylland nu på endnu en svær opgave, når holdet møder FC Nordsjælland på udebane.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 14.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Slutspil: Mesterskabsspil
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #fcnfcm #sldk

Holdnyt:

FC Nordsjælland:
Det har måske været forårets bedstspillende hold, og Kasper Hjulmand regner med, at klubben også mister flere profiler i det kommende transfervindue. Sådan er det med danske klubber, og nu kæmper FC Nordsjælland så for at få en plads i top fire.

Det kræver formentlig to sejre i mesterskabsspillets sidste to kampe, hvor den første er mod FC Midtjylland, der ligger på tredjepladsen.

Klubben har flere spillere på skadeslisten, hvor Pascal Gregor, Lasse Petry, Indy Groothuizen og Emil Damgaard er ude. Runar Alex Runarsson har siddet ude de sidste par kampe og er muligvis fortsat skadet.

FC Midtjylland:
Jess Thorups mandskab var bagud med 0-2 hjemme mod FC København, men klubben blev det første danske hold, der i denne sæson besejrede FC København. De tre point lunede gevaldigt i kampen om at slutte på tredjepladsen i Superligaen.

Klubben holder aktuelt tredjepladsen i Superligaen, der vil give direkte adgang til Europa League-kvalifikationen.

Tim Sparvs sæson er forbi, og Rasmus Nissen Kristensen er i karantæne. Ude er Kian Hansen formentlig også - han har misset de seneste kampe med en skade.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
FC Midtjylland: Rasmus Nissen Kristensen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Carlgren - Tranberg, Maxsø, Skovgaard - Bartolec, Lobotka, Jensen, Pedersen - Asante, Marcondes, Ingvartsen

FC Midtjylland (4-1-4-1): Dahlin - Rømer, Nicolaisen, Riis, Novak - Drachmann - Wikheim, Poulsen, Duelund, Borring - Onuachu

Profilen:
Kristian Riis har været savnet i forsvaret hos FC Midtjylland. Den unge center back fra Haderslev har på grund af en skade ikke fået det forventede gennembrud, men mod FCK var han tilbage i startopstillingen, og han så langt bedre ud, end finske Markus Halsti har gjort det i midterforsvaret. Med mindre Jess Thorup sparer Kristian Riis, er han formentlig tilbage i startopstillingen, selv om Markus Halsti vender tilbage fra karantæne.

Vidste du, at..:
Af de ni seneste Superliga-opgør i Farum har FC Midtjylland blot vundet en enkelt af de ni kampe. Og selv om det var seneste møde mellem de to klubber, taler det alligevel til hjemmeholdets fordel.

Dom:
Begge hold har masser at spille for, og det kommer nok også til udtryk i kampen, hvor der vil blive gået til makronerne. Hjemmeholdet FC Nordsjælland kæmper for at komme i top fire, og FC Midtjylland kæmper for at holde fast i tredjepladsen.

Umiddelbart ligner det et tæt opgør, hvor alle udfald er i spil, men også hvor statistikken taler til hjemmeholdets fordel.

Selv om FC Midtjylland kommer med en sejr over FCK i bagagen, har holdet været noget ustabilt gennem hele sæsonen, og det er også derfor, at vi tror på, at hjemmeholdet napper en sejr og tre point.

2-1 til FC Nordsjælland bliver resultatet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO