• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Nordsjælland - Hobro IK

FC Nordsjælland skal bruge tre point for at holde snor i top seks, mens udeholdet gerne vil have point, så der holdes fast i konkurrenterne i bunden af Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Michael Johansen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmhob #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Der var mål for alle pengene, da FC Nordsjælland mødte Brøndby IF søndag. 3-3 endte målfesten, hvor FCN især i første halvleg havde muligheder for at score flere mål. Klubben fik dog det ene point, og derved holdes der fra Farum-klubben fat i de andre top seks-kandidater. Aktuelt er der tre point til AaB på sjettepladsen.

FC Nordsjælland viste store offensive kvaliteter mod Brøndby, men omvendt blev der også begået flere fejl defensivt, hvor den unge ghaneser Abdul Mumin begik et straffespark, fordi han satsede i sit forsvarsspil. To straffespark begik Hjulmands tropper i opgøret.

FCN er med sikkerhed uden forsvarsspiller Victor Nelsson, der må sidde over med karantæne. Den karantæne kan betyde, at FCN-holdet går over til at spille 4-3-3 i stedet for 3-4-3.

Hobro IK:
Superligaens bundhold var meget, meget tæt på at få tre point, da klubben i forårets første runde havde besøg af AC Horsens. Men Pål Alexander Kirkevold stod i vejen, da Emmanuel Sabbi til sidst i opgøret havde headet en bold på vej i mål. I stedet endte det med årets første nulløsning.

Nu skal Hobro så på en svær opgave ude mod FC Nordsjælland, og det skal holdet uden flere spillere, der sidder ude med skader. Alexander Baun og Frans Dhia Putros er skadede og ude af opgøret, mens det er lykkes for Jacob Tjørnelund at blive kampklar.

Edgar Babayan er tilbage i truppen - han var ude senest, fordi han havde raget en karantænedag til sig.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Victor Nelsson
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Bartolec, Mumin, Yttergård Jenssen, Pedersen - Kofod, Rygaard, Damsgaard - Skov Olsen, Donyoh, Amon

Hobro IK (4-5-1): Rask - Bøge, Amankwah, Minor Petersen, Haarup - Sabbi, Mikkelsen, Brix-Damborg, Hammershøy-Mistrati, Babayan - Kirkevold

Profilen:
Målmand Jesper Rask holdt nullet i første kamp i sæsonen, og han kommer med sikkerhed på arbejde igen mod FC Nordsjælland. Den rutinerede keeper havde visse problemer i luftspillet mod AC Horsens, som andre keepere også har haft det mod Horsens, og på det punkt kan han se frem til ikke at blive så udfordret mod FCN. Det er ikke et hold, der slår mange høje indlæg. Til gengæld skal han være vaks ved havelågen, da der kan komme en del oprydning med fødderne.

Vidste du, at..:
Tre gange har de to mandskaber mødt hinanden i Farum i Superligaen, tre gange har FC Nordsjælland vundet. I alle tre kampe er begge mandskaber i øvrigt kommet på tavlen.

Dom:
Det er en kamp mellem to hold, der har brug for point, og at dømme på tidligere kampe mellem de to mandskaber tyder det også på, at det bliver en underholdende fodboldkamp, der venter.

Hjemmeholdet er favoritter og ventes at kunne spille bolden rundt, mens Hobro IK skal leve på dødbolde, omstillinger og godt defensivt arbejde,

Vi tror mest på hjemmeholdet, der har stor kvalitet offensivt. 3-1 ender det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.