Optakt: SønderjyskE - FC København
2017-02-17 08:44

Superligaen sparkes i gang med et opgør mellem FCN og Lyngby. Hvem vinder den første ligakamp i 2017?

Kampfakta: 
Kampstart: Fredag klokken 18.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Lars Christoffersen
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #fcnlbk #sldk

Få tipsbladet.dks spilforslag til Superliga-runden. Klik her.

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Farum-klubben kom igennem transfervinduet med profilerne intakte, så det er formentlig et mere sammenspillet FC Nordsjælland-mandskab, der er klar til at angribe foråret. Det var en bitter pille for klubben, at målmand Indy Groothuizen blev skadet, men FCN har sikret sig en meget dygtig afløser i form af svenske Patrik Carlgren.

FC Nordsjælland er nummer ni i Superligaen med fem point op til SønderjyskE på sjettepladsen, så helt afskrives i forhold til mesterskabsslutspillet kan Kasper Hjulmands tropper ikke, men meget skal gå op i en højere enhed i foråret, hvis det skal ske. 

FCN har gjort det godt i klubbens testkampe, hvor holdet vandt de tre sidste sluttende med en målrig 4-3-sejr over Elfsborg. Særligt Tobias Mikkelsen, Godsway Donyoh og Marcus Ingvartsen har haft mål i støvlerne i optakten - sidstnævnte jagter som bekendt den samlede topscorertitel i Superligaen.

Indy Groothuizen er som nævnt skadet, men derudover har Kasper Hjulmand en skadesfri trup til rådighed. Victor Nelsson og Christian "TK" Køhler afsoner dog karantæne i premieren. 

Lyngby BK:
Sæsonens helt store overraskelse ligger rigtig lunt i svinget i forhold til at komme med i det øverste slutspil. Oprykkerne skal ikke gøre meget rigtigt i foråret, før billetterne til mesterskabsslutspillet er hus, men arbejdet skal som bekendt gøres ordentlig færdig. 

David Nielsen og co. havde et stille transfervindue, men kort efter lukketid lykkedes det alligevel de kongeblå at hive en kanin op af hatten, da David Boysen blev hentet hjem til klubben, og udstyret med en dispensation er han klar til foråret. 

Lyngby har vundet to ud af fire testkampe med 3-1-sejren over Helsingborgs IF som den seneste i rækken. Topscorer Jeppe Kjær har scoret fire mål.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Nelsson og Køhler
Lyngby BK: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Runarsson - Bartolec, Gregor, Maxsø, Mtiliga - Jensen, Marcondes, Lobotka - Pedersen, Ingvartsen, Donyoh

Lyngby BK (4-2-3-1):  Hansen - Brandrup, Tauber, Sørensen, Lumb - Ørnskov, Christjansen - Blume, Rygaard, Jensen - Kjær

Profilen:
Marcus Ingvartsen scorede 12 mål i efterårssæsonen i Superligaen. Den unge angriber står over for den svære 2'er, når forventningerne for forårssæsonen er skyhøje.

Vidste du, at..:
Det hører til sjældenhederne, at begge hold kommer på måltavlen, når FCN og Lyngby tørner sammen. Ud af 10 kampe i landets bedste række er det blot sket en enkelt gang, at begge hold har formået at score. 

Dom: 
Det kunne være så skønt med et brag af en Superliga-åbner, men umiddelbart kunne det godt blive en premiere af den mere kedelige slags. FC Nordsjælland vil forsøge at spille sig igennem en Lyngby-defensiv, der formentlig kommer til at stå kompakt og lure på kontraer. En tidlig scoring vil være altafgørende for kampens underholdning, men buddet herfra er 0-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO