HB Køge er sikret nedrykning, mens Silkeborg stadig teoretisk kan nå 5. pladsen.

Status:
Begge hold udspillede reelt deres rolle i denne sæson i Superligaen med nederlag i sidste runde. HB Køge er nu sikker på at rykke ned i landets næstbedste række efter nederlaget til AGF, og Silkeborg måtte se sig besejret på hjemmebane af Horsens og er nu langt fra den 5. plads, der giver kvalifikation til Europa League.

Med tre runder tilbage er det nu definitivt, at HB Køge er fortid i Superligaen for denne gang. Et nederlag på 1-3 blev det til mod AGF, og sjællænderne har nu kun æren at spille for i resten af sæsonen.

Silkeborg har længe været i spil til den vigtige 5. plads, men med nederlag i de seneste to kampe må silkeborgenserne nok erkende, at ærkerivalerne AGF's forspring er blevet for stort. Således er de røde fra Søhøjlandet nu placeret på en 7. plads med to point op til AaB på 6. pladsen og med yderligere 6 point op til AGF på 5. pladsen. Med kun tre runder tilbage ligner det unægtelig en vanskelig opgave for Troels Bechs tropper, der må håbe på hjælp fra Brøndby i kampen mod AGF, hvis drømmen om europæisk fodbold skal holdes i live. 

Profil:
Dennis Flinta er så småt ved at være tilbage i omdrejninger efter den fodskade, som han pådrog sig påskedag mod AaB. Den tidligere Brøndby-spiller har spillet et par fabelagtige sæsoner som højre back, men efter sit comeback har Troels Bech rykket den dynamiske Flinta en tand længere frem på højre midtbane. Her kan han skabe meget ravage med sin store arbejdsiver og giftige ryk ned af flanken. Derudover får han også bedre muligheder for at komme med i feltet og bruge sin målfarlighed, som han allerede har gjort fem gange i denne sæson.

Dom:
Silkeborg er pisket til sejr mod et HB Køge-mandskab, der ikke har noget at spille for. Silkeborg er dog et af de få hold, som HB Køge har haft fuldstændig styr på i denne sæson med sejre i de to indbyrdes opgør. HB Køge bør ikke kunne slå Silkeborg tre gange på en sæson, og derfor hiver Silkeborg en smal 2-1-sejr i hus.

Bud på startopstillinger:

HB Køge (4-4-2): Jensen- T. Sørensen, Rusin, T. Christensen, Richter - Kronborg, Rømer, M. Christensen, Fabinho – Rochester, Thomsen

Skader: Storm, Madsen, A. Sørensen, A. Nielsen
Karantæne: Ingen

Silkeborg (4-4-2): Heinze- Poulsen, T. Holst, Mikkelsen, Pedersen – Flinta, Hansen, Bech, Holst - Risgård, Pourié

Skader: Ingen
Karantæne: Ingen

På TV: 16.00 på TV2 Sport.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Er mesterskabet i England afgjort?

SUPERLIGA-VIDEO