• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Hobro IK - AGF

Foto: Getty Images

Sæsonens første Superliga-runde slutter mandag aften, hvor AGF gæster Hobro IK.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #hobagf #sldk

Holdnyt:
Hobro IK:
Det er en tynd line, Hobro balancerer på. Holdet var én kamp fra at rykke ud i sidste sæson, i den forestående rykker tre hold ud, og klubben har sagt farvel til to profiler: Vito Hammershøy-Mistrati og Yaw Amankwah.

Omvendt er Anel Ahmedhodzic kommet ind på leje fra Malmö FF som afløser for Amankwah, og offensiven fremstår styrket efter tilgangen af Oliver Thychosen og Mads Hvilsom. Foreløbig har Hobro også formået at holde på Pål Kirkevold og Emmanuel Sabbi.

Det helt store spørgsmål er så, om forstærkningerne opvejer tabet af de spillere, der er væk. For sidste sæson viste, at Hobro grænsen mellem mellem overlevelse og nedrykning er hårfin.

Rasmus Minor sluttede sæsonen på tribunen med høreværn, fordi han stadig døjede med efterveerne fra en hovedskade, men har spillet i opstarten og bør være klar. Til gengæld er Frans Dhia Putros, Mathies Skjellerup, Alexander Molberg og Alexander Baun ikke med i truppen.

AGF:
Også AGF har mistet to profiler: Jens Stage og Kamil Grabara. Mens den polske keeper måske bliver det største sportslige tab, da AGF er bedre besat på midtbanen end i målet, er Stage et stort symbolsk tab. Han er Århus-dreng og blev med rette skubbet frem som et bindeled mellem klubben og byen. Og så var han viceanfører.

Det tyder dog på, at AGF er tæt på at hente en afløser for Grabara i form af svenske William Eskelinen, men han er endnu ikke ankommet. Det er til gengæld Nicolai Poulsen, der ligner en mand, der skal udfylde det Jens Stage-formede hul på midtbanen.

Derudover har AGF forstærket bredden på venstre back med Alex Gersbach, på kanterne med Jon Dagur Thorsteinsson, på midtbanen med Zach Duncan og i angrebet med Nicklas Helenius. Gersbach og Helenius er dog ikke udtaget til premieren, da de "endnu ikke er helt oppe i omdrejninger", som AGF forklarer det.

Cheftræner David Nielsen har en komplet trup at vælge fra, da anfører Niklas Backman er tilbage fra sin hovedskade. Han er dog blevet skiftet ind i testkampene, så han starter næppe inde mod Hobro.

Karantæne:
Hobro IK: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-2-3-1): Rask – Bøge, Ahmedhodzic, Minor, Tjørnelund – Brix-Damborg, Mejlstrup Pedersen – Sabbi, Babayan, Thychosen – Kirkevold

AGF (4-1-4-1): Whalley – Munksgaard, Tingager, Juelsgård, Højer – Poulsen – Bundu, Sana, Amini, Ankersen – Mortensen

Profilen:
Det er tre år, siden Oliver Thychosen senest spillede en Superliga-kamp. Dengang løb han ind i en alvorlig knæskade, og da flere skader fulgte, spillede han først 90 minutter i samme kamp igen i efteråret 2018. Så offensivspilleren har været gennem meget, men kan nu endelig gøre comeback i den bedste række.

Vidste du, at..:
Peter Sørensen har blot vundet én af sine otte kampe mod David Nielsen. Dermed er det kun Ståle Solbakken, han har en dårligere statistik mod (mindst fem kampe). Omvendt har Nielsen kun en bedre statistisk mod Kent Nielsen og Glen Riddersholm (2,38 point i snit).

Dom:
Man skal altid tage resultaterne i træningskampe med et gran salt, men de tyder på, at AGF er bedre kørende end Hobro, der sluttede af med at spille 0-0 mod FC Fredericia. Dertil kan man lægge det forhold, at gæsterne som udgangspunkt har en stærkere trup.

Det ligner med andre ord en udebanesejr, og det bliver da også buddet hefra. AGF vinder 0-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.