• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Hobro IK - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Hjemmeholdet er fortsat uden point i Superligaen, mens udeholdet har fået fire point i sæsonens første to kampe.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: Canal 9
Hashtag: #hobbif #sldk

Holdnyt:

Hobro IK:
Allan Kuhns mandskab er ikke kommet så godt fra land i Superligaen, hvor de første to kampe har budt på nul point. I første runde tabte klubben 1-3 til Vejle på udebane, og senest blev det til et nederlag på 0-3 til FC København.

Missionen med at få point er ikke blevet gjort nemmere af, at det nu er Brøndby, der venter, og at Hobro-holdet potentielt set er uden flere af de store profiler. Pål Alexander Kirkevold og Jonas Brix-Damborg var ude senest, og sidstnævnte er med sikkerhed også ude mod Brøndby. Også den nye angriber Julian Kristoffersen plejer en skade, mens Danny Olsen udgik mod FCK med en skade. Hans deltagelse i Brøndby-kampen er på nuværende tidspunkt usikker.

Hobro er det eneste hold, der endn uikke har fået point i dette års Suerpliga, og den kedelige statistik skal holdet forsøge at smadre mod Brøndby.

Brøndby IF:
Det blev blot til et enkelt point, da Brøndby IF spillede sæsonens første hjemmekamp. Det var mod Vejle. Efter åbningssejren over Randers, var det dog ikke nogen katastrofe, omend det var skuffende for klubben.

Guldkandidaterne er uden den langtidsskadede Kevin Mensah, og så er der stadig ikke nyt om, hvornår Hany Mukhtar er klar til at spille igen. Paulus Arajuuri udgik mod Vejle med en skade, og den kan holde ham fra banen i noget tid. Mod Vejle spillede Hjörtur Hermannsson på den defensive midtbane, og han udgik i pausen efter at have spillet en skidt første halvleg. Det er nok tvivlsomt, om han er med fra start denne gang - så skal det være i det centrale forsvar.

Brøndby har stadig ikke europæiske forpligtelser, så det bliver fuld knald på for de blå-gule, der nok kommer i noget nær stærkeste opstilling.

Karantæne:
Hobro IK: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-1-4-1): Rask - Bøge, Amankwah, Minor Petersen, Putros - Gotfredsen - Sabbi, Mikkelsen, Hammerhøj-Mistrati, Babayan - Grønning

Brøndby IF (4-3-1-2): Schwäbe - Larsson, Kabongo, Röcker, Jung - Fisker, Vigen, Kaiser - Tibbling - Erceg, Wilczek

Profilen:
Dominik Kaiser er ved at spille sig i form, og selv om han spillemæssigt ikke har imponeret indtil videre, er han tydeligt en leder på banen, der lige mangler de sidste procenter i formen for at være en vigtig spiller på Brøndbys midtbane.

Vidste du, at...:
Det startede som lidt af en mareridsmodstander for Brøndby, da Hobro vandt de første par Superliga-kampe mellem de to mandskaber i Hobro. Men det er siden vendt. De sidste par gange har Brøndby vundet, så der står 2-2 i den indbyrdes statistik.

Dom:
Hobro mangler flere af de bedste spillere til opgøret og har ikke en lige så bred trup som Brøndby, og selv om Brøndby endnu ikke har ramt topniveauet, er det ganske klart, at klubben går ind til kampen som favorit.

Meget skal gå Hobros vej, hvis hjemmeholdet skal have alle tre point, og selv et enkelt point kommer til at blive meget svært at få med Jonas Brix-Damborg ude og måske også Pål Alexander Kirkevold.

Vi tror på, at Brøndby-holdet løfter sig efter 1-1 hjemme mod Vjele og vinder opgøret med 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.