• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: Hobro IK - Lyngby BK

Foto: Getty Images

Begge hold har hårdt brug for sejren - begge for at ruste sig bedst muligt til det nervepirrende gruppespil om at undgå nedrykning.

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: DS Arena
Dommer: Jakob A. Sundberg
På TV: Viaplay
Hashtag: #hoblbk #sldk

Holdnyt:
Hobro IK:
Hobro hev en særdeles vigtig sejr ude over Randers i genåbningsrunden - blot sæsonens tredje sejr i alt. De tre rare point ikke bare sikrede Hobro mod at kunne slutte som nummer 14 - de gav også klubben et godt skub i retning af den spændende kamp, der venter i forhold til at overleve i Superligaen.

Det ligger allerede nu fast, at Hobro IK slutter som nummer 12 i tabellen og bliver parret med nummer 13 og formentlig nummer syv og otte fra grundspillet. 

Alt andet lige venter der en benhård kamp for overlevelse, og Hobro IK har brug for alle de point, der kan sikres, inden gruppespillet skal i gang.

Der er umiddelbart ingen registrerede skader hos Hobro, der også har rent bord i forhold til karantæne.

Lyngby BK:
Lyngby fik ørerne i maskinen mod FC København og måtte gå fra hjemmebanen som 1-4-taber. Det betyder, at Lyngby inden sidste spillerunde holder den vigtige ottendeplads, der giver retten til at vælge gruppe i nedrykningsspillet - men man er a point med AC Horsens og kun et point foran OB.

Det vil sige, at alt andet end en sejr gør, at Lyngby vil være afhængige af andre resultater for at slutte som nummer otte. 

Lyngby spillede sig sådan set frem til flere ganske fine chancer mod FC København, men skarpheden manglede - det kan ikke tillades i samme omfang på søndag, for så risikerer man at dumpe ned som nummer 10. 

Kasper Enghardt er ude med karantæne, og Jesper Christjansen er skadet. 

Karantæne:
Hobro IK: Ingen
Lyngby: Kasper Enghardt

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-2-3-1): Rask – Bøge, Jakobsen, Minor, Haarup – Cappis, Brix-Damborg – Sabbi, Babayan, Louati – Kirkevold

Lyngby BK: (3-5-2):  Mikkelsen - Gregor, Geertsen, Winther - Westergaard, Hebo Rasmussen, Corlu, Rømer, Jørgensen - Nielsen, Gytkjær

Profilen:
Pål Alexander Kirkevold blev vraget til startopstillingen mod Rander og fik kun de sidste 10 minutter af kampen. Manager Peter Sørensens forklaring var ganske enkelt, at Kirkevold ikke havde været god nok i testkampen frem mod Randers-kampen. Nu bliver det spændende, om der kommer en trods-reaktion fra den tidligere Superliga-topscorer, der burde have meget mere i sig end en reservetjans hos Superligaens nummer 12.

Læs også:Superligaens bedste: Hård kamp i toppen

Vidste du, at..:
Det er blot de to klubbers fjerde møde i Superligaen. Hobro vandt begge kampe i den seneste sæson, men Lyngby tog første stik i efteråret med en 2-1-sejr. Der har været tre mål i alle de tre tidligere kampe. 

Dom:
Begge hold har brug for sejren - begge for at positionere sig stærkest muligt før gruppespillet. Hobro har spillet hele otte hjemmekampe uafgjort i sæsonen og kun vundet en. Lyngby har bare hentet en sejr på udebane og tabt otte. En kamp, der er svær at spå om, da der er livsvigtige point på spil for begge parter. Uafgjort kan sagtens blive udfaldet. Vi går med 1-1 i Hobro

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Sidste runde i grundspillet: Dette er på spil for Superliga-holdene

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 25. spillerunde

Læs også:Turneringschef forklarer: Sådan fordeles puljerne i slutspillet

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus